Jednogodišnji sin slavnog sportaša hitno prebačen u bolnicu, doživio ozbiljan napad

Foto: Instagram

JEDNOGODIŠNJI sin bivšeg prvaka Formule 1 Jensona Buttona za Noć vještica je pretrpio teški napad te je hitno prebačen u bolnicu. 

Kako je dječakova majka, model Brittney Ward, otkrila na Instagramu, dječak je doživio nagli porast temperature popraćen febrilnim konvulzijama. 

Febrilne konvulzije su vrsta napada koji se može dogoditi kad dijete ima visoku temperaturu, a događaju se kod djece stare između šest mjeseci i tri godine. Simptomi su nagla ukočenost, drhtanje udova te mogući gubitak svijesti. Obično ne traju duže od pet minuta. 

Mališanova majka je na Instagramu opisala što se dogodilo kako bi drugim roditeljima ukazala o čemu se radi. 

"Obitelj Button nije imala najbolji Halloween. Jadni mali Hendrix doživio je febrilni napad u subotu popodne nakon naglog porasta temperature. Htjeli bismo malo podići svijest o febrilnim konvulzijama jer se događaju češće nego što mislite. Često se događaju kad bebe imaju nagli porast temperature, tako tijelo regulira temperaturu. Ako ne znate, kad se to dogodi djetetu, najbolje je hladiti ga i ne pokrivati. Položite ga na bok kako se ne bi ugušio vlastitom slinom", napisala je. 

U nastavku je otkrila da se mališan osjeća bolje. 

"Danas mu je puno bolje i zaigran je kao uvijek. Hvala svima koji su nam pomogli u ovoj zastrašujućoj situaciji kao i svima koji su nam se javili da provjere kako je", zaključila je. 

Ovo se dogodilo nedugo nakon što je par objavio da čeka drugo dijete. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.