Jedini horor festival u Hrvatskoj pripremio niz projekcija, nastupaju i Kojoti

Foto: Press

ŠESTI FJAKA film festival, još uvijek jedini horor filmski festival u Hrvatskoj, i ove godine za ljubitelje filmske umjetnosti kroz dva dana priprema niz projekcija, predavanja i dobre glazbe. Ove godine će se na festivalu prikazivati samo hrvatski horor filmovi, a održat će se i dvije svirke. 

Projekcije filmova Stric i Zora

Festival se održava 5. i 6. svibnja u prostorijama DKC Kina u Sv. Filip i Jakovu. Posjetitelji će moći pogledati projekcije hrvatskih horor filmova Stric i Zora, prisustvovati gostovanju mladih redatelja filma Stric Andrije Mardešića i Davida Kapca, poslušati koncert bendova Kojoti i Kamp kućice te vidjeti izložbu fotografija obitelji starosjedioca iz Sv. Filip i Jakova.

"FJAKA je dogurala do 6. izdanja. Iako nije jubilarno, iako nije slavljeničko, ovo izdanje je potpuno posebno. Po prvi puta na FJAKA film festivalu program sačinjavaju samo hrvatski filmovi, i to većinom mladih i vrlo uspješnih autora. Filmovi Zora (2020) i Stric (2022) te još pet kratkih filmova skupili su među sobom preko 30 nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, a na vama je da procijenite jesu li zaslužili i više od toga", kažu organizatori Vedran Eškinja, Roko Vodopija, Tereza Brzić i Anamarija Eškinja.

Nastup Kojota

Osim Strica, mješavine obiteljskog psihološkog horora, društvene satire i crne komedije, na festivalu će se prikazati i film Zora Dalibora Matanića. Na programu je i film Posljednji bunar (2017) redatelja Filipa Filkovića koji je osvojio nagradu kao najbolji SF kratkometražni film na Festivalu znanstvenofantastičnog i horor filma Vortex u američkoj državi Rhode Island.

Prikazat će se i kratki film Babajanja (2022) redatelja Ante Zlatka Stolice te nagrađivani kratki horor filmovi koji su rezultat dječje radionice filmskog stvaralaštva. Za kraj, nakon projekcija hrvatskih horor filmova, ovoga petka koncert će održati punk benda Kamp kućice, koji će ujedno predstaviti i svoj prvi album, a u subotu slijedi nastup rock benda Kojoti. Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

PROGRAM

Petak, 5. svibnja

18:30 Otvorenje: izložba fotografija obitelji starosjedioca iz Sv. Filip i Jakova
19:30 The Last Well (2012), 20 min
20:30 Stric (2022), 104 min
(Razgovor s autorima filma D. Kapcem i A. Mardešićem)
22:30 Svirka: Kamp kućice (BK)

Subota, 6. svibnja

18:30 Otvorenje: izložba fotografija obitelji starosjedioca iz Sv. Filip i Jakova
19:30 Humbara (2020), 8 min; The Haunted Theatre (2020), 2 min; Unknown (2021), 4 min
20:00 Babajanja (2022), 15 min
20:30 Zora (2020), 120 min
22:30 Svirka: Kojoti (ZG/VK)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.