Jedan detalj očarava: Ovako bi mogao izgledati život Kolindine kćeri na Harvardu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Instagram

KOLINDINA kći Katarina Kitarović za nekoliko će mjeseci početi studirati na Harvardu, jednom od najboljih i najskupljih sveučilišta na svijetu. Nije poznato koji je studij Katarina Kitarović odabrala, ali se zna da će živjeti u kampusu sa svim ostalim studentima kojih u prosjeku ima šest tisuća na dodiplomskom studiju. 

Pojedini studenti na Harvardu, uz sve ostale izvannastavne aktivnosti, stižu se baviti i snimanjem videa za YouTube. Budući da brojne smrtnike i one koji su željeli studirati na Harvardu zanima kako izgleda život u kampusu, na YouTubeu postoji nekoliko videa s tom tematikom. Sadržajno su jako različiti pa su se Sienni Santer izrugivali u komentarima zbog navodno netočnih informacija koje je dala u svom videu. Ekipa smatra da mlada studentica i YouTuberica laže o svom životu na Harvardu i da nije moguće da uči toliko malo, stigne toliko vježbati, meditirati i surfati na internetu i da ima samo dva predavanja dnevno.

Najgledaniji video na YouTubeu s ovom tematikom je onaj studenta Johna Fishera koji studira računarstvo na Harvardu. John u videu snima da svako jutro ustaje u 7 sati, pije čaj te nakon pola sata odlazi u blagovaonicu doručkovati. Blagovaonica Harvarda mnogima je najzanimljiviji objekt u kampusu jer mnoge podsjeća na onu iz filmova o Harryju Potteru. Ujedno, blagovaonica očarava sve one koji dođu u posjet Harvardu i ima svoj zaseban hashtag na Instagramu. 

Fish između doručka i prvog predavanja planira svoj dan. Ako mu je prvo predavanje u 9, on u planer piše planove za taj dan, ciljeve i motivacijske rečenice. Prvo predavanje počinje mu u 9 sati, a otkrio je da na Harvardu predavanja zapravo počinju sedam minuta nakon prvog sata. Nakon prvog predavanja, švedskog jezika, odlazi na predavanje iz matematike, a potom na ručak. 

Nakon ručka Fish ima još jedno, trosatno predavanje, a nakon toga ide u teretanu. Večera mu je zakazana u šest popodne, a onda slijedi učenje od sedam navečer do 10, kada ide na spavanje. 

Studij na Harvardu uspije upisati u prosjeku tek 5% prijavljenih studenata, a diplomira čak 98% upisanih studenata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.