Jacques i Žanamari među poznatima na humanitarnom koncertu za Angie Garany

SUTRA, na Veliki četvrtak, 21. travnja, u zagrebačkom noćnom klubu Shamballa s početkom u 21 sat, održat će se humanitarni uskrsni koncert za pomoć Angie Garany. Na koncertu će nastupiti niz popularnih lica sa hrvatske glazbene scene kao što su Jacques Houdek, Ivana Kindl, Lana Klingor, Žanamari Lalić, Kiki Rahimovski (prijatelj i kolega s Farme), Jelena Radan, Meritas, Carla Belovari, DJ Makro Polo i drugi... Biti će prisutni i njene kolege s Farme te brojni drugi dobronamjerni sudionici domaćeg javnog života. Sav prihod koncerta ide za pomoć Angie kako bi joj se osigurala skrb kakva joj je potrebna za oporavak. Cijena ulaznice biti će simboličnih 20 kuna.

"Angie trenutno više liči na kostura nego na živu osobu"
 
Nakon prometne nesreće u rujnu prošle godine u kojoj je stradao njen dečko Daniel Jurić, Angie Garany završila je prikovana na bolnički krevet, u komi i bez ikakvoga kontakta s okolinom. Iako je u nekoliko navrata prema riječima stručnjaka pokazala određen napredak, nedavno se Angieno zdravstveno stanje drastično pogoršalo.
 
"Angie trenutno više liči na kostura nego na živu osobu. U toplicama su je do nedavno hranili dva puta dnevno, ali sad prima hranu direktno kroz pupak u želudac i svejedno ima oko 30-ak kila", ispričala nam je njena prijateljica Jasna koja je kod nje u posjetu gotovo svaki dan u posljednjih sedam mjeseci, a trenutno pokušava pronaći smještaj za Angie koja iz Krapinskih toplica mora otići 25. travnja.

U stanju budne kome
 
Angie je trenutno, prema riječima fizioterapeutkinje, u stanju budne kome. Ima otvorene oči i usta, konstantno proizvodi zvukove, no nije povezana s okolinom. Osim toga, nedavno ju je napala i bakterija MRSA, bakterija koja izjeda tkivo.
 
"U vrijeme gripe nisam ju smjela posjećivati, a zbog nedostatnog bolničkog osoblja, Angie nitko nije rezao nokte, otvarao ruke, vježbao... i kako je cijelo vrijeme imala ručice stisnute u šaku, a nokti su joj rasli i napravili ožiljke na dlanovima, napala ju je ta bakterija koja joj sada napada tkivo. Stanje je bilo toliko grozno da su joj šake bile gotovo amputirane, no smirilo se. MRSA je bolnička bakterija i dok je Angie u bolnici, ne može se izliječiti", u suzama je rekla Jasna.

 
S 30 kilograma, ova tridesetogodišnjakinja svakodnevno vodi borbu za svoj život, a ono što je spašava jest, prema riječima njenih doktora, snažno srce koje unatoč svemu ne prestaje kucati. Prijateljica Jasna i još nekolicina bliskih prijatelja jedini su koji svojim angažmanom pomažu Angie jer je zbog nesretnih okolnosti u djetinjstvu ostala bez roditelja, a najbliža rodbina joj je teta koja živi u Zadru, koja ju je u posljednjih sedam mjeseci posjetila dva puta i prihvatila smještanje djevojke u dom za stare i nemoćne.

"Bez 24-satne njege Angie nema šanse"

 
"Ne mogu to dopustiti. Bez 24-satne njege Angie nema šanse. Nek se teta brine o potpisivanju pravnih papira, jer ona je privremeni skrbnik. Ja se borim za udomljavanje moje prijateljice kako bi joj osigurala redovitu njegu i brinula se o njoj", rekla je Jasna.
 
"Angie je prijeko potrebna adekvatna i kvalitetna zdravstvena te uz to i rehabilitacijska njega i skrb što podrazumijeva konstantni i stručan nadzor prema onome što nalaže njeno trenutačno zdravstveno stanje. Naravno, za to su potrebite izdašne financije", rekao je fizioterapeut koji svakodnevno obilazi Angie, jednu od mnogobrojnih pacijenata u teškom stanju oko koje se skrbi.

Na inicijativu Angieinih brojnih prijatelja i poznanika, u ovome je kritičnom trenutku za njen život pokrenuta inicijativa za pomoć. Kako bi pomogli djevojci u teškoj zdravstvenoj situaciji i osigurali joj pristojan tretman u posljednjim danima borbe za život, otvoren je žiro račun za prikupljanje donacija za pomoć (RBA: 2484008 - 3234464128 s naznakom uplate "Pomoć Angie Garany"). Od prikupljenih sredstava Angie osigurati će se privatan smještaj i 24-satna bolnička pomoć koja joj je u ovome trenutku prijeko potrebna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.