Jack Bauer vraća se na male ekrane, početkom 2012. godine snima se nova sezona "24"



NAKON uspješne serije "24" u kojoj je Kiefer Sutherland utjelovio Jacka Bauera, završava se i snimanje filma po seriji , "24: The Movie". Ipak, da to nije kraj ove kriminalističke serije potvrdila je i produkcija TV kuće Fox izjavom kako bi se Kiefer najvjerojatnije pred kamere trebao vratiti već početkom 2012. godine i početi snimati novu sezonu ove hit serije.

O popularnosti "24" svjedoči i to što je kroz neko vrijeme Jack Bauer dobio svoj lik u video igrici "24: The Game", a popularni američki TV vodič svrstao ga je u Top 50 TV heroja dok je Entertainment Weekly Bauera svrstao među Top 20 "kul" superjunaka u pop kulturi. 

Zanimljivo je i to da je Kiefer ulogu dobio na "blef". Naime, jedan od autora serije izjavio je: "Nismo prije snimanja imali na umu niti jednog glumca kojem bi dali ulogu pa smo napravili veliku audiciju. Tada smo na popisu vidjeli ime Kiefer Sutherland i rekli `Ma ovo je naš Jack Bauer` i tako je i bilo".

Iako fiktivni lik, poput mnogih superjunaka, Jack Bauer je dobio i svoju opširnu biografiju. Rođen je u Santa Monici 18. veljače 1966. godine te ga je odgojio otac Phillip. Ima jednog brata, Graema Bauera. Otac je pred svoje umirovljenje tvrtku koju posjeduje htio ostaviti Jacku, ali on mu je rekao "Ja moram ići svojim putem" i tako je Graem dobio tvrtku, a Jack postao posebni agent CTU-a, antiterorističke agencije koja ima svoje sjedište u Los Angelesu.

Njegova misija je tijekom 24 sata spriječiti terorističke napade te spasiti civile i državne službenike. Zbog posla ljudi bliski njemu često i sami postaju mete zločinaca. Do 2010. godine je snimljeno osam sezona serije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.