Izašao Battlefield 2042 i postao jedna od najgore ocijenjenih igara na Metacriticu

Foto: Electronic Arts

RAZDOBLJE prije izlaska igre Battlefield 2042 bilo je ispunjeno glasinama, curenjem informacija i razočaranjem viđenim, ali neki su igrači izdržali i ipak kupili igru kako bi vidjeli hoće li ipak biti ugodnih iznenađenja. Nažalost, mnogi takvi igrači su ostali razočarani, što se očituje u iznimno niskim prosječnim ocjenama korisnika na Metacriticu.

U mjesecima prije izlaska Battlefielda 2042, prijem igre se pogoršao jer su igrači počeli uspoređivati trailere i prikazanu igru s prethodnim naslovima u blockbuster serijalu. Pojavili su se videozapisi koji pokazuju nedostatak kultnih značajki serijala i razne promjene u igri za koje se činilo da su napravljene samo zbog kozmetičkih razloga ili da bi se privukla publika šira od trenutnih fanova franšize.

Igra je od strane kritičara relativno dobro primljena, a neke od recenzija tvrde da Battlefield 2042 ima potencijal i da se dobro igra. Nažalost, velik dio igrača se ne slaže te tvrdi da je igra razočaravajući pokušaj promjene formule Battlefielda, a njihove ocjene se uvelike razlikuju od kritičarskih. Ocjena igre na Metacriticu odražava takav nesklad, s prosječnom ocjenom kritičara 80, dok je prosječna korisnička ocjena otužnih 2.7.

Veliki broj kritika odnosi se na Battlefieldov novi Specialist sustav, a korisnici ističu da je timski rad koji je obično potreban za pobjedu otežan s obzirom na prethodne nastavke. Bugovi su također uobičajeni, pa tako često zvuk koraka dolazi iz krivog smjera što dovodi do problema tijekom igranja. Premda su greške i problemi prilikom izrade AAA igara (igre s najvećim budžetom za izradu i promociju) uobičajeni ove godine, to može postati nevjerojatno frustrirajuće za igrače, pogotovo kada bugovi utječu na kompetitivnu igru.

S druge strane recenzije igrača koji hvale Battlefield 2042 su iznenađujuće pozitivne, obično uz upozorenje da će se s vremenom igra ažurirati i poboljšati. Čini se da su opća očekivanja od AAA izdanja tijekom godina došla do pozicije u kojoj je dio igračke baze spreman platiti punu cijenu za igru koja ima mnogo bugova, čak i ako će ispravna i funkcionalna verzija doći tek nakon mnogih ažuriranja i možda čak biti dostupna po sniženoj cijeni. Barem u slučaju Battlefield 2042, čini se da velika većina korisnika nije spremna podnijeti razočaravajuće lansiranje nedovršenih proizvoda, a neke recenzije navode tu praksu kao strategiju uobičajenu za Electronic Arts.

Jedina trenutačna svijetla točka Battlefielda 2042 se navodi kao Portal mod, koji je pokrenut prije samog Battlefielda 2042. Portal omogućuje igračima sadržaj iz prethodnih nastavaka franšize, ali za mnoge igrače to nije dovoljno za visoku ocjenu igre ​​u cjelini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.