Ivan koji je rezbario po Koloseju moli policiju za oprost. Prijeti mu zatvorska kazna

Screenshot: YouTube

TURIST koji je urezao ime svoje djevojke u Kolosej u Rimu i time razbjesnio Talijane sada moli za oprost. Roberto Martina iz talijanske policije rekao je da su njegovi kolege razgovarali s Ivanom Dimitrovom te da se on ispričao i iskazao iskreno kajanje zbog onoga što je učinio.

"Javio nam se nakon što smo dobili njegov broj mobitela iz hotelske evidencije i ostavili mu poruku da nas nazove. Bio je zabrinut zbog pravnih implikacija i sve mu je bilo objašnjeno. Rekli smo mu da će mu prijava biti poslana na njegovu adresu u Velikoj Britaniji, a zatim će cijela stvar ići na sud, vjerojatno početkom sljedeće godine, te da će se tamo moći osobno ispričati sudu", naveo je Martina.

Mogao bi dobiti zatvorsku i novčanu kaznu

Dodao je da ga nisu pitali zašto je to učinio jer će to reći sucu, samo su mu rekli da je osumnjičen i pod istragom. "To se ne odnosi na njegovu djevojku iako bi se tehnički gledano i ona mogla smatrati sudionicom", objasnio je i nastavio: "O tome će odlučiti tužitelj nakon što završimo s istragom, što ne bi trebalo predugo trajati jer je glavni dokaz izvorni video spomenutog incidenta."

Martina je također otkrio da je Ivan jako uznemiren zbog toga što je učinio, da se stalno ispričavao i da je zabrinut zbog posljedica svog ponašanja. "Objasnili smo mu da bi mogao dobiti između dvije i pet godina zatvora te novčanu kaznu do 15 tisuća eura", rekao je.

Ivan radi kao fitness trener

Podsjetimo, u subotu je na društvenim mrežama objavljen video u kojemu mladić s bradom u plavoj cvjetnoj košulji ključem urezuje svoje i ime svoje djevojke u Kolosej u Rimu. Urezao je natpis "Ivan + Hayley 23".

Talijanska policija rekla je da su uspjeli identificirati par uz pomoć fotografskih dokaza, ali nisu otkrili njihova imena. Međutim, Daily Mail je brzo otkrio da se radi o Ivanu Dimitrovu, 27-godišnjaku iz Bugarske. Ivan radi kao fitness trener i dostavljač u Bristolu.

Izgrađen u prvom stoljeću nove ere, Kolosej je najveći amfiteatar na svijetu, rimska znamenitost i glavna turistička atrakcija. Na svom vrhuncu u njemu su se održavale gladijatorske borbe i drugi spektakli, od kojih su mnogi bili brutalni. Svake godine Kolosej posjeti oko milijun ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.