Hrvoje je trebao postati svećenik, no shvatio je da je gay: "Ja sam peder, Hrvat i vjernik"

Screenshot: RTL

HRVOJE VUKOV modni je dizajner i stilist koji je trebao postati svećenik. No, od namjere je odustao kada je shvatio da je homoseksualac.

Shvatio je da želi biti svećenik kada je imao 14 godina. Obitelj mu nije bila sretna, ali on je bio odlučan u svojoj namjeri pa se iz rodnog Šibenika preselio u Zagreb i započeo svoj duhovni put.

"Nije bilo druge opcije, to je bila moja prva ljubav. Ja se i dalje od toga nisam odmaknuo, moj život je i dalje vezan uz duhovnost, samo ne unutar kleričkog sustava, ne u halji, nego u malo drugačijoj odjeći", otkrio je modni dizajner za RTL.

S 22 godine, u Jeruzalemu na duhovnim vježbama, shvatio je da je homoseksualac. Sada dizajnira odjeću, nakit i namještaj, radi kao stilist i make up umjetnik. Za njegovu umjetničku stranu znali su i u Crkvi. Uređivao je prostorije i urede u sjemeništu pa čak i dizajnirao odjeću za misu.

Tvrdi da je i njemu i Crkvi razlaz pao teško.

"To je za sve nas bilo dosta tužno. Ja to doživljavam kao da nakon 8 godina kvalitetne veze ili braka jednostavno ideš dalje", kaže Hrvoje koji i dalje redovito ide na misu i rado se prisjeća svećeničkih dana.

"Već i propovijedi Pape Franje naslućuju da se ide u drugačijem smjeru. Naravno, dogme su tu. Crkva je institucija, i ima pravo na dogme... Kome se to ne sviđa ne mora biti tamo. Zato sam ja i otišao. Ja sam peder, Hrvat i vjernik, dragi ljudi to je moguće i zaista je", kaže Hrvoje koji je uvjeren da će Crkva uskoro promijeniti svoje tvrde stavove prema homoseksualcima.

Inače, ime Hrvoja Vukova na društvenim mrežama često je spominjano u negativnom svjetlu pa se u jednoj Facebook grupi okupilo više od 500 osoba koji tvrde da svoju duhovnost koristi "da bi prevario i iskoristio ljude".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.