HRT tvrdi da nisu napravili nikakvu grešku u Šifri, ovo je njihovo objašnjenje

Foto: HRT

NAKON što su gledatelji primijetili da je u sinoćnjem izdanju kviza Šifra natjecatelju postavljeno pitanje na koje nije bilo točnog odgovora među četiri ponuđena, oglasili su se i s HRT-a.

"U jučerašnjemu izdanju kviza Šifra sve je bilo regularno i u cijelosti u skladu s pravilima kviza te natjecatelj nije oštećen. Naime, svaki se zadatak sastoji od pitanja i četiriju ponuđenih odgovora, od kojih je samo jedan točan.

Pitanje iz jučerašnje emisije glasilo je:

Koja je nogometna reprezentacija osvojila najviše zlatnih olimpijskih medalja?

1. Mađarska

2. Argentina

3. Sovjetski Savez

4. Urugvaj.

Pitanje ima samo jedan točan odgovor, a to je Mađarska, i to zbog sljedećih činjenica:

1. Mađarska je osvojila tri zlatne olimpijske medalje u nogometu, što je, uz jedno srebro i jednu broncu, čini najuspješnijom reprezentacijom u povijesti Olimpijskih igara.

2. Velika Britanija također je osvojila tri zlatne olimpijske medalju u nogometu i stoga nije stavljena među ponuđene odgovore jer se svaki zadatak u Šifri sastoji od pitanja i četiriju ponuđenih odgovora, od kojih je samo jedan točan. S obzirom na to da Velika Britanija nije bila među ponuđenima, samo Mađarska može biti točan odgovor.

3. Među ponuđenim odgovorima nije navedena nijedna reprezentacija koja je osvojila olimpijsko zlato u ženskoj konkurenciji. Da je bila riječ o natjecanju u ženskoj konkurenciji, to bi bilo posebno istaknuto.

Ovime Vas obavješćujemo i kako je ideja kviza Šifra da se kroz razgovor između natjecatelja i voditelja pitanjima daje širi kontekst. Upravo iz toga razloga vrijeme u analizi nije ograničeno i natjecatelj ga može koristiti, između ostaloga, i za otklanjanje eventualnih nedoumica. U ovome slučaju natjecatelj nije imao nikakvih pitanja ni nedoumica i nije tražio dodatna pojašnjenja, nego je prešao na sljedeće pitanje", stoji u njihovom priopćenju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.