Holivudska diva udavala se osam puta, a s njezinom najvećom ljubavi rastavila je tragična nesreća

Screenshot: YouTube

ELIZABETH TAYLOR jedna je od najpoznatijih glumica u povijesti Hollywooda. Poznata po velikoj ljubavi prema dijamantima, diva se udavala čak osam puta.

Iako su mnogi pisali o velikoj ljubavi Elizabeth i Richarda Burtona za kojeg se udala dva puta, postojao je jedan muškarac za kojeg mnogi vjeruju da je bio njezina jedina prava ljubav. Michael Todd i Elizabeth bili su ludo zaljubljeni sve dok ih nije rastavila njegova smrt.

Zadnji put kad su se vidjeli, producent je došao do njezine sobe prije nego se spremao na put u New York gdje je trebao primiti nagradu za osobu showbusinessa godine. Došao je do kreveta, zagrlio je i rekao: "Bez tebe draga, osjećao bih se kao polovica škara", prenosi Hollywoodreporter.

26-godišnja Elizabeth mu se željela pridružiti, ali bila je bolesna u to vrijeme. Nekoliko trenutaka kasnije, 49-godišnjak je sjeo u avion koji je nazvao po njoj.

Mike nije imao lagodan život. Odrastao je u siromaštvu i svojom snalažljivosti i šarmom uspeo se u holivudske visine. 1957. godine osvojio je Oscara za najbolji film za "Put oko svijeta u 80 dana". Oduvijek je bio jako ambiciozan, a ambiciju je često ugrožavao jedan njegov porok – kockanje. Jednom je izgubio 200.000 dolara u partiji pokera.

Todd i Elizabeth upoznali su se kad je producent pozvao grupu prijatelja na jedrenje. Među uzvanicima bili su i Elizabeth Taylor i njezin tadašnji muž Michael Wilding s kojim je već tad bila pred razvodom. Pričalo se kako ljubuje s Kevinom McCloryjem, Toddovim prijateljem. Čim ju je Todd vidio, odmah se zaljubio.

Nakon što je Elizabeth predala zahtjev za rastavu, bacila je oko na biznismena Bennyja Thau. Todd ju je jednog dana zatekao u Bennyjevom uredu, zgrabio za ruku i odvukao u drugi ured. "Vidim da si bacila oko na Bennyja. Sad me dobro slušaj, mala. Ne gledaj okolo koga ćeš uhvatiti. Udat ćeš se za samo jednog tipa i taj tip sam ja".

Elizabeth je kasnije rekla da je bila hipnotizirana u tom trenutku. "Gledala sam u njega kao što bi zec gledao u mungosa", rekla je.

Par se ubrzo vjenčao, a samo par tjedana nakon toga film "Put oko svijeta u 80 dana" bio je nominiran za osam Oscara i dobio pet.

Todd i Taylor su se često svađali, čak i u javnosti i bili su poznati po tome. Rekli su da ih ne dira što drugi misle jer im je "svađa učinila mirenje još boljim". Nakon svojih javnih izljeva, sljedeći dan bi se smijali natpisima u novinama o njihovim svađama. "Uvijek bi mu rekla sve, bez dlake na jeziku, znao je dobiti dobru bukvicu", rekla je njegova kolegica Shirley MacLaine.

Bili su ludo zaljubljeni i mnogi su komentirali da nikada nisu vidjeli takvu fizičku privlačnost između dvoje ljudi. "Obožavala je Richarda Burtona... Ali mislim da je najviše voljela Mikea Todda", rekla je jednom prilikom Debbie Reynolds.

U šest ujutro, 22. ožujka 1958. avion u kojem je bio Mike Todd zabio se u planinu zbog loših vremenskih uvjeta. Svi su u avionu poginuli. Kada su bližnji došli obavijestiti Elizabeth o strašnoj nesreći, briznula je u plač.

Glumica je sljedećih dana samo hodala po kući i opijala se votkom. "Bila je očajna. Bilo je grozno. Nije ništa jela, samo je pila. To je bilo jako loše vrijeme", rekla je MacLaine koja je u to vrijeme čuvala njihovu djecu.

Elizabeth Taylor ostala je zapamćena kao jedna od najvećih holivudskih diva. Preminula je 2011. Godine u Los Angelesu u dobi od 79 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.