Hit serija trebala se snimati u Japanu. Tajland i 4.4 mil. dolara su to promijenili

Foto: Press

Nakon što je završila druga sezona HBO-ove hit serije The White Lotus najavljeno je da će se treća sezona snimati u Japanu. No onda je u ožujku Variety, pomalo neočekivano, objavio da će se treća sezona snimati na Tajlandu, a sada je producentica Georgina Pope otkrila zašto je došlo do promjene.

Pope je gostovala na filmskom festivalu u Tokiju gdje je otkrila da je do promjena došlo zbog toga što Tajland daje poticaje za snimanje inozemnih koprodukcija, te će na račun toga producenti dobiti čak 4.4 milijuna dolara. S druge strane, Japan takve poticaje ne nudi.

Producentica je istaknula kako je jedan od autora serije posjetio Japan zajedno s producentima i čelnicima kompanije HBO, a Deadline je otkrio kako se radilo upravo o kreatoru serije Mikeu Whiteu. Premda je White bio oduševljen Japanom, na kraju je u igru u posljednji trenutak ušao Tajland.

 

Treća sezona koncentrirat će se na "smrt, istočnjačku religiju i duhovnost"

"Tajlandska vlada objavila je promjene u svom sustavu filmskih poticaja koji sada iznose 30 posto povrata na ime troškova ostvarenih u Tajlandu. To u slučaju treće sezone znači 4.4 milijuna dolara. Istovremeno, Japan uopće nema sustav poticaja. U tom trenutku čula sam zvuk, projekt od 35 milijuna dolara odletio je kroz prozor", objasnila je Pope.

Mike White najavio je ranije kako će se treća sezona serije najvjerojatnije snimati na dalekom istoku, a bit će fokusirana na "smrt, istočnjačku religiju i duhovnost".

"U prvoj sezoni pokretač je bio novac, u drugoj je to bio seks. Mislim da će u trećoj sezoni to biti satiričan i zabavan pogled na smrt, istočnjačku religiju i duhovnost. Ta iskustva mogla bi biti u centru treće sezone serije", rekao je White.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.