Guardian objavio preporuke mjesta za odmor u 2023., nahvalio grad u Dalmaciji

Foto: Shutterstock

GUARDIAN je objavio 23 europske destinacije po izboru svoga putopisca, a među njima se našao i Imotski. Britanski časopis naveo je kako se samo pola sata vožnje istočno od jadranskog ljetovališta Baška Voda "nalazi jedna od najljepših hrvatskih regija u unutrašnjosti".

"Jedanaest jezera prošarano je krškim krajolikom koji okružuje grad Imotski, a najupadljivije, Modro jezero, graniči s gradom. Grmljem obrasle litice uzdižu se iz goleme vrtače ispunjene plavom vodom. U jezeru se može plivati, a potrebno je samo se spustiti vijugavim putem do dna doline", opisali su iz Guardiana.

Imotski uz bok popularnim europskim destinacijama

Objasnili su i da su imotska jezera kandidat za dobivanje statusa UNESCO-a 2023. "Ovo je područje pogodno i za razne aktivnosti, poput vožnje kajakom rijekom Vrljikom, planinarenja, uživanja u pogledu sa srednjovjekovne tvrđave Topana u Imotskom i obilazaka vinograda", dodali su.

Poznati britanski časopis još je naveo kako se za svega 56 funti (64.6 eura) može unajmiti dvokrevetna soba u jednom obližnjem hotelu. Osim Imotskog nahvalili su i brojne druge destinacije, poput Malage u Španjolskoj, Versaillesa u Francuskoj i njemačkog Leipziga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.