Gordon Ramsay otkrio jednostavan trik kako svaki put savršeno skuhati tjesteninu

Screenshot: YouTube

GORDON RAMSAY otkrio je trik koji morate znati kad je riječ o kuhanju tjestenine. Riječ je o seriji videa u kojima otkriva 100 osnovnih trikova koje moramo znati kad uđemo u kuhinju i odlučimo nešto pripremiti.

Iako je tjestenina jako popularna svuda u svijetu, većina je priprema tako da u određenom periodu uzme komadić kako bi provjerili je li kuhana. No slavni chef ima drugu metodu.

"Tjestenina je savršeno jeftino jelo koje uvijek morate imati u kuhinji, no lako ju je skuhati nedovoljno ili prekuhati. Evo kako je skuhati kako treba", započeo je

Najprije je ulio vodu u veliki lonac kako bi "osigurao da tjestenina ima dovoljno mjesta da se ravnomjerno skuha" prije nego što je u vodu ubacio prstohvat soli i dolio dosta ulja kako se tjestenina ne bi slijepila.

Dodao je da moramo pričekati da voda zavrije jer ona miješa tjesteninu u vodi.

Ako kuhate dužu tjesteninu, poput špageta, Ramsey savjetuje da jedan kraj stavite u lonac, pričekate da omekša pa potopite i drugi kraj kako bi se skuhao. Uključite timer i namjestite ga na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a kad ono prođe provjerite s jednim komadićem je li kuhano i to pod prstima.

"Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti al dente, dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo", pojasnio je.

Dodao je da tjesteninu tad trebate ocijediti, posoliti, popapriti i dodati žlicu maslinovog ulja te sve promiješati.

"Eto ga, savršena pasta al dente. Kuhana perfektno", rekao je nakon toga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.