Glumici Golshifteh Farahani zabranjen povratak u Iran jer se slikala s rukama preko grudi

LIJEPA glumica Golshifteh Farahani glumila je s Leonardom DiCapriom i Russelom Croweom u filmu "Tijelo od laži". Dok bi takav prestižan projekt nekoj našoj glumici donio slavu u domovini, Golshifteh je izjavila da je dobila poziv iranskog ministra kulture koji ju je obavijestio da u Iranu više nije poželjna.

Razlog zbog kojeg je Golshifteh nepoželjna u domovini je fotografija koja je izašla u francuskom časopisu Madame Le Figaro, na kojoj je lijepa glumica gola do pasa i tek je ovlaš rukama prekrila grudi. Umjetnička fotografija je postavljena na Facebook gdje je imala mnogo komentatora s područja Irana i Srednjeg istoka. Dok su mnogi kritizirali "nedoličnost i nepristojnost" fotografije, bilo je i onih koji su podržali 28-godišnju glumicu i pohvalili je za hrabrost da se bori protiv tabua među ženama u islamskim zemljama.



Farahani ionako ima nestalan odnos sa svojom rodnom zemljom. Često je jasno davala do znanja da je protiv iranskih zakona koji su represivni prema ženama pa se zato prošle godine i preselila u Pariz. Ipak, nije mislila da će je protjerati: "Iranski ministar kulture me nazvao i rekao da Iranu ne trebaju glumci ni umjetnici i da svoje umjetničke usluge mogu ponuditi nekome drugome", požalila se Farahani britanskom Daily Telegraphu.

Glumica je počela glumiti sa šest godina u kazalištu, a za svoj prvi film "The Pear Tree" dobila je nagradu u Iranu kao najbolja glumica na Fajr filmskom festivalu. Imala je samo 14 godina. Odmah je postala najpoznatija glumica u zemlji iako je njezin film iz 2007. godine "Santoori" u Iranu i dan danas zabranjen. S Leonardom DiCapriom i Russelom Croweom glumila je 2008. godine u filmu Ridleyja Scotta "Tijelo od laži" i time postala prva Iranka u nekom velikom holivudskom filmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.