Glumac o sceni bez zuba u filmu Mamurluk: Stvarno sam ga izvadio zbog snimanja

Foto: Youtube, Instagram

AKO ste gledali film Mamurluk, onda se sigurno sjećate scene u kojoj Stuart (kojeg glumi Ed Helms) ostaje bez prednjeg zuba. Jedini razlog zašto je u filmu sve izgledalo tako realistično jest činjenica da je Ed izvadio umjetni zub i nastavio snimati.

Naime, onaj koji mu nedostaje u filmu nedostaje mu i u stvarnom životu jer mu nikad nije izrastao pa na tom mjestu ima umjetni koji je ugradio kad je bio tinejdžer.

 

U filmu se Alan (lik kojeg glumi Zach Galifianakis) kladio sa Stuom da će sam sebi izvaditi zub kako bi dokazao da je izvrstan zubar, a postoje čak i fotografije koje to dokazuju. Na kraju filma prikazuju se fotografije Stua, prekrivenog krvlju, kako vadi vlastiti zub francuskim ključem.

"Scena je stvarna"

"Potpuno je stvarna scena. Imam implantat. Trajni zub nikad nije izbio, a sa 16 godina su mi ugradili implantat", rekao je Helms za People 2009. godine, u vrijeme izlaska filma.

Produkcija je prvo htjela da glumac stavi lažne zube, no njemu se nije svidjelo kako izgleda s njima, pa se odlučio na malo drastičniji korak.

"Radili smo različite testove s protetikom i zatamnjivanjem i ništa nije upalilo. Nisam baš htio vaditi svoj implantat jer su mi usta zdrava, ali sam razgovarao sa svojim stomatologom i on je rekao: 'Da, mi to možemo!' Moj zubar je bio jako zainteresiran za to", nastavio je Helms.

Nejasan govor

Helmsov zubar je morao privremeno ukloniti implantat za potrebe uloge, a Helms je bio bez zuba tri mjeseca, dok su snimali film. Novi implantat je dobio kada je snimanje bilo završeno. Helms je također snimao seriju U uredu dok se sve to događalo, pa je morao nositi aparatić za zube, zbog čega su neki njegovi dijalozi zvučali pomalo nejasno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.