Fuliranje i Fooling Around odsad su odvojeni festivali na Adventu. Evo zašto

Foto: Press

OD 29. STUDENOG DO 7. SIJEČNJA 2024. održava se Fuliranje, najpopularnije događanje unutar zagrebačkog Adventa, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Danas smo objavili najavu programa ovogodišnjeg Fuliranja, a Fooling Around, koji se održava na terasi Esplanade, tamo se ne spominje.

Naime, ranijih godina Fuliranje se održavalo na dvije lokacije - Trgu Josipa Jurja Strossmayera i na terasi hotela Esplanade. S obzirom na tu neobičnost u programu poslali smo upit Zrinki Ferini iz Taste Consulting & PR Studia, koji stoje iza Fuliranja. Fooling Around se ipak održava ove godine na terasi Esplanade, te smo dobili pojašnjenje zbog čega postoje dvije PR službe za navedena događanja.

Objasnili su nam zašto događanja imaju dvije PR službe

"Istina je da adventska događanja Fuliranje i Fooling Around od ove godine imaju odvojene komunikacije s medijima i zasebne kanale društvenih mreža.

Riječ je o dva snažna brenda od kojih svaki zaslužuje zasebnu pažnju i posvećenost kako od strane PR agencija tako i od strane medija. Upravo s ciljem daljnjeg jačanja i još bolje zastupljenosti obaju brendova, organizatori su odlučili razdvojiti kanale komunikacije", kazala nam je.

"S obzirom na činjenicu da Fuliranje počinje ranije, točnije 29.11., komunikacija ovog brenda je i krenula nekoliko dana ranije, dok će detalji o Fooling Around događanju koje počinje 2.12. na Oleander terasi hotela Esplanade, biti komunicirani kroz nekoliko dana.

Nije zgorega navesti ni činjenicu da ova dva brenda imaju mnogo dodirnih točaka, ali i svoje vlastite karaktere i potencijale, kao i sponzore, te odvajanje brendova i u tom pogledu logičan poslovni potez organizatora", dodaje Ferina.

Dosad je komunikacija bila zajednička

Upit smo poslali i PR agenciji zaduženoj za najavu programa Fooling Around.

"Fuliranje je svoj dom pronašlo na terasi hotela Esplanade u 2021. godini, dok se s povratkom adventskih festivala u gradu Zagrebu od 2022. godine vratilo na svoju staru lokaciju, tj. Strossmayerov trg.

S ciljem da građanima i turistima, kojima je Zagreb tijekom Adventa postao omiljena europska destinacija, pružimo što više sadržaja te potaknemo uspjehom prvog izdanja na terasi Oleander, suorganizatori festivala, tvrtke MPG d.o.o. te Kokoš ili jaje d.o.o., u suradnji s hotelom Esplanade, odlučili su dalje razvijati ovaj festival pod imenom Fooling Around, kako bi odvojili dva festivalska izdanja koja se sadržajno razlikuju", ističu iz agencije ARTKOM.

"U 2022., tj. prijelaznoj godini, komunikacija je bila zajednička, dok je ove godine od strane suorganizatora odlučeno da se komunikacija u potpunosti odvoji. Napomena je da će dvije PR službe tijekom cijelog Adventa usko surađivati kako bismo medijima osigurali istovremeno stalno dostupne informacije s dvije lokacije. Uz cijenjenu suradnju s medijima, želimo javnosti pružiti jasne informacije o gastronomskoj ponudi, gostujućim chefovima te samom programu", dodaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.