Fotografije manekenke u bikiniju otkrivaju brutalnu fiksaciju u industriji

Foto: Instagram

AUSTRALSKA manekenka Bridget Malcolm provela je 14 godina pokušavajući postati što vitkija, a kad je vratila težinu, suočila se s mentalnom bitkom zbog straha od hrane.

No jučer je bivša Victorijina anđelica iz Pertha na Instagramu podijelila svoj napredak u prevladavanju tjelesnih bitki, istovremeno dajući brutalan uvid u modnu industriju.

Objavila je nekoliko fotografija - na prve dvije jedva se smije dok pozira uz zid u bikiniju, dok na druge dvije izgleda "jako i sretno". "To sam bila ja nekoliko tjedana nakon što me odbio važan klijent", napisala je o prve dvije fotografije.

"A sad. Jaka i sretna."

Objasnila je da je odbijena jer "joj tijelo ne izgleda dovoljno dobro". Djevojka na ovim fotografijama nije imala mjesečnicu mjesecima i trebalo joj je 12 sati sna dnevno kako bi mogla funkcionirati", otkrila je.

"A najgore je da me taj isti klijent prihvatio kad sam bila nekoliko centimetara manja prošlih godina", pojasnila je te dodala kako joj je trebalo puno posla i oporavka, ali i istaknula da je zahvalna jer ima mjesta u industriji za nju u zdravoj težini.

Na svom blogu Malcolm je objasnila i kako je sad "slobodna". "Više se ne bojim hrane. Napokon", piše. "Iskreno mogu reći da sam sada slobodna jesti sve što želim, kad god poželim. A ono što vidim u ogledalu ne mijenja se dramatično."

Međutim, nije bilo lako putovanje mlade manekenke koju je agencija uočila kad je imala samo 14 godina. Malcolm, Victorijina anđelica 2015. i 2016. godine, na blogu je opisala: "Razmišljajući o svom vremenu u tom prostoru, uvijek me zadivi koliko sam bolesna bila… Potpuno sam se zavaravala da sam zdrava i usto fit i iskren prikaz žene."

"Činjenica da sam nagrađena radom za važnog klijenta jer sam tako učinkovito gladovala ostavlja mi osjećaj nelagodnosti", kaže. Objasnila je i da joj je trebalo puno vremena da pronađe načine nošenja s poremećajem prehrane.

"Svjesna sam svojih mentalnih sklonosti. Kad god život postane težak, imam želju da ne jedem. Kad god život ide posebno lijepo, imam želju da ne jedem. U osnovi, kad se nešto u mom životu promijeni..."

Zahvalna jer je odbijena

Malcolm se sa sobom dogovorila da će se vratiti modeliranju na puno radno vrijeme samo ako može održati svoju težinu, biti slobodna jesti zdravo i vježbati. "Moje zdravlje dar je iz najluđih snova. Nikad ga više ne želim izgubiti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.