FOTO Velika gužva: Pogledajte kako je izgledala Noć muzeja u Zagrebu

Foto: Karlo Klasić/Index

MINISTRICA kulture i medija Nina Obuljen Koržinek otvorila je jučer navečer u Etnografskom muzeju 18. Noć muzeja, koju je ove godine Hrvatsko muzejsko društvo organiziralo na temu Muzeji su važni.

U manifestaciji sudjelovale 184 institucije

Noć muzeja fokusira na "važnu ulogu muzeja u zajednici, na dobre i pozitivne muzejske prakse, različite suradnje i razmjenu znanja, razvijanje partnerstva, razvoj muzeja i muzejske publike". U manifestaciji sudjeluju 184 muzejske i druge institucije s 449 programa, 100 izložbi, 43 radionice, 31 glazbenim programom, 31 predavanjem, 16 igraonica, 16 projekcija.

Stvorile su se gužve ispred zagrebačkim muzeja, a najviše ljudi htjelo je posjetiti Muzej čokolade. Kako je protekla Noć muzeja u Zagrebu, možete pogledati u galeriji. 

Noć muzeja u normalnim okolnostima

Podsjetimo, 2021. godine je Noć muzeja imala virtualno izdanje, a prošle godine hibridno, odnosno kombinirali su se događaji uživo i online. Ove godine održana je u "normalnim okolnostima". 

Na otvaranju ove godine pojavio se i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je rekao da je Noć muzeja "jedna od najomiljenijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj". Zahvalio je Ministarstvu kulture na suradnji na cjelovitoj obnovi gradskih muzeja koji su oštećeni u potresu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.