FOTO Slavonci osnovali republiku pa spaljivanjem fašnika poslali brutalnu poruku vlastima

Foto: Press

SPALJIVANJEM fašnika u subotu, 25. veljače, završena je fašnička Karašicka republika Belišća i Valpova koja je tjedan dana vladala nad dotičnim gradovima.

Republika Karašicka nastala je kad je skupina pojedinaca iz raznih belišćanskih i valpovačkih udruga i glazbenih bendova nezadovoljna (ne)suradnjom ovih fizionomski sraslih gradova odlučila na šaljiv način povezati gradove za vrijeme fašnika.

Spaljeni fašnik imao je stoga oblik suprotstavljenih glava te simbolizirao nesuradnju dvaju spojenih gradova.  

Karašicka republika (rijeka Karašica je odabrana jer ona spaja Valpovo i Belišće) je proglašena u subotu, 18. veljače, na lijevoj obali Drave, u skrovitim baranjskim šumama.

Fašnička manifestacija je doživjela svoj vrhunac u subotu, 25. veljače, na ledini između Belišća i Valpova gdje je održan rock koncert, a Udruga Slama Land Art napravila je slamnati fašnik u obliku covera albuma Pink Floyda – The Division Bell.

Spontano, od mreže koja je obavijala balu slame, napravljena je odbojkaša mreža koja je slučajno postavljena točno između dvaju suprotstavljenih glava. Mreža koja spaja dva grada upravo je Karašicka republika.

Uz izvođenje republičke himne koju izvodi Žabaraberi Band Aid, Grofmannica Ivanović privremeno je ukinula Karašicku republiku.

Spaljivanjem dvaju suprotstavljenih glava koje simboliziraju slabu suradnju Belišćana i Valpovčana, republika je poslala poruku svima da se pridruže u izgradnji dobrosusjedskih odnosa, od pojedinaca do institucija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.