FOTO Dobrodošli u pakao na zemlji: Grad koji živi u konstantnoj pari

Foto: 123rf

DOBRODOŠLI u Beppu, japanski grad koji je, zahvaljujući gotovo tri tisuće vulkanskih izvora pare, njome konstantno obavijen.

Svoju geotermalnu aktivnost Beppu može zahvaliti aktivnosti najvećeg japanskog vulkana, Mount Aso, udaljenog stotinjak kilometara od tog grada na otoku Kyoshu.

Gotovo tri tisuće geotermalnih izvora svakodnevno izbace više od 130 tisuća tona kipuće vode. Veća aktivnost tog tipa događa se jedino u Nacionalnom parku Yellowstoneu u SAD-u, piše Daily Mail.

Upravo zbog toga, Beppu je najveći geotermalni resort u svijetu, a imena njihovih "lokvi" posjetitelje nimalo ne zavaravaju, svaka od njih u nazivu uključuje riječ "pakao." Najveći geotermalni "hot spotovi" prevrući su za kupanje, a često ih nazivaju i "osam pakla Beppa."  

"Planinski pakao" jedan je od njih, a temperatura je u njemu "blagih" 90 stupnjeva. Posjetitelji su na to upozoreni i znakovima, a u resortu mogu uživatu "delicijama" kao što, između ostalog, jaja kuhana na pari.

Naravno, ne profitira samo industrija turizma, blagodati ove začudne prirodne pojave koriste i domaćinstva, ali i druge industrije.

Mount Asu prvi put nakon dva desetljeća eruptirao je prošli mjesec i područje u radijusu od oko 150 kilometara "počastio kišom" sivog pepela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.