Fanovi prijete bojkotom filma Hocus Pocus 2 zbog "anti-trans" komentara Bette Midler

Screenshot: YouTube

GLUMICA Bette Midler objavila je tweet kojim se, po mišljenju nekih ljudi na društvenim mrežama, okomila na transrodne osobe.

"ŽENE SVIJETA! Uskraćuju nam pravo na naša tijela, naše života, pa čak i na naše ime! Ne zovu nas više 'ženama'; zovu nas 'ljudima koji rađaju' ili 'menstruiraju', pa čak i 'ljudima s vaginama'. Ne dajte da vas izbrišu! Svako ljudsko biće na Zemlji vam nešto duguje", napisala je zvijezda Disneyjevog filma Hocus Pocus 2.

"I trans žene su žene"

Film je nedavno dobio trailer, a na Disneyjevoj bi se platformi trebao pojaviti krajem rujna. Neke su njene pratiteljice na Twitteru odmah naglasile kako će ga bojkotirati zato što je Midler takozvana TERF-ica, odnosno feministkinja koja iz feminizma isključuje transrodne osobe.

"Sad moram jebeno bojkotirati Hocus Pocus 2 zbog ove TERF-ice", napisala je jedna korisnica.

"Bette Midler, zašto si to rekla? Sad ću morati bojkotirati Hocus Pocus 2, a veselila sam mu se. Kakva šteta. I trans žene su žene!" dodala je druga.

Bette Midler se ovime priključila J.K. Rowling, koja se prije dvije godine našla u središtu skandala kad je na Twitteru napisala da se "osoba koja menstruira" kraće kaže "žena". Zbog toga i dalje trpi napade, a glazbenica i trans-aktivistica Faye Fadem ju je prije nekoliko mjeseci nazvala kujom te se zapitala "stane li u mrtvačka kola".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.