Evo što o Istanbulskoj konvenciji kažu Steva Culej, Ladislava Iličić, Željka Kerum, Željko Markić...

Foto: Čitatelj

JESU li naši političari za ili protiv Istanbulske konvencije i što misle o pravima žena u Hrvatskoj, saznajte u tekstu koji slijedi.

Željka Glasnović

Za vrijeme komunizma nije bilo muškaraca i žena već rodova i spodoba. U slobodnoj Hrvatskoj se zna tko je rod, a tko pomoz' bog. Istanbulska konvencija je pisana na jeziku mindžahedina zadojenih marksističkin mlijekom. I zato takvima odlučno kažem:- Hvala, ne pijem! Ja sam veslo sisala!

Željka Kerum

Ne bi znala kazat jesan li rod ili spol. Na selu me uvik pozdravljaju s:-"Di si, rode? Nikad mi niko nije reka:- "Di si, spolu?" Možda je tu nekome nešto peronosporno, ali ja nisan. Čula san za Istanbulsku konvekciju, to je turski pamuk. Izvrne se šav, a di neće spol. Dvi žene, to se izvrne u jedno muško. Pa šta? I meni je jedno jaje ćuć, a drugo Muć.

Darka Milinović

U nas se kaže da vrag ne može iz zaleta ono šta žena može odstojke. Zato ženama treba pristupati oprezno, a ja najviše volim s leđa. To ne bih nazvala nasiljem nego demografskom obnovom. Mi smo demo(n)kršćanska stranka i zna se tko je tu muško, a tko sotona. Za rodnu ideologiju nema dokaza; istina je da sam rodbini sredila neke papire i da me gledaju ko Boga, ali sve je legalno i za to se u Istanbulu ne zna.

Andreja Plenković

Kad bih ja imala muda...eh! Da sam ja muško, svim ženama bih izbrisao bore, učinio da za onu stvar me mole, radili bi divne stvari, seks bi bio prepun čari, voljela bi me i Bruna Esih, da sam ja muško. Ne bi, ne bi mene niko na cjedilu ostavio, sve mandate bi im zamrznio. I kako bi tad živjeli? I čije pare trošili? Ihhh, kako bi dobro bilo da sam ja muško.

Steva Culej

Nije Istanbulska konvencija nego Istanbulska nevjesta. Nasilje nad nevjeston vrši svekrva. Žene izmišljaju spletke i laži, odnosno vrše nasilje same nad sobom. Kad nema svekrve, nema ni nasilja. Muškarci nas potiču da nam bude bolje. Moj suprug me nepovratno potaknuo u poljoprivredi, pa vozim BMW po oranicama. Učinio me ženom, majkom i domaćicom, kakva je i Kolinda koju moj suprug poznaje iz (sno)viđenja. Rado gledam turske konvencije, a volim i čitati. Najviše volim Muškarce koji mrze žene! Tu se radi o ženi koja muči svog silovatelja umjesto obrnuto. Ali to Vam je fikcija, konvencija, fantastika, kako hoćete...

Ladislava Ilčić

Zločini nad ženama ne postoje, to je PMS izmišljotina. Ako se izglasa konvencija, svaka će pička imati pravo biti neki kurac. To je nedopustivo jer bi PMS postao spolno prenosiva bolest. Ali to nije jedini problem. Prosječna obitelj broji 4 člana. Ako promijene spol, jesu li otac, majka, sin i kćer postali majka, otac, kćer i sin? Zovu li se imenom ili su ONO? Koje? Jesmo li svi mi ONO ili sam ja ONA - stvar? Naša udruga je protiv HRASTifikacije rodne ideologije, te ćemo i ubuduće bacati žireve pred svinje!

časna sestra Želimira Puljić

Ja sam protiv Istanbulske konvencije i čudi me da netko može biti za rodnu ideologiju. Tko na pragu 21 stoljeća vjeruje da djecu donose rode? Rodna ideologija nema uporišta u znanosti, te je logično da 86 % Hrvata ne vjeruje u takve besmislice. Zna se kako nastaje dijete-obnoć ga majci navijesti anđeo Gabrijel.

Željko Markić

Premda se radi o Pičkinom dimu, nećemo dozvoliti da vatra zahvati i okolna područja. Poznato je da se rod ne može međusobno vjenčavati, a nad kim će se onda vršit nasilje? Smiješno je da o tome uopće raspravljamo! Gdje nema braka, nema ni nasilja. Uostalom, pored vrhunske kvalitete hrvatskog nasilja ne treba nam istanbulsko. Smatram da narod.hr mora biti upoznat s konvencijom. Nesuglasice treba rješavati dijalogom, a ne slušati Vaginine monologe.

Milijana Brkić

Naravno da žene treba zaštiti od nasilja, ali odlučujuća uloga tu pripada crkvi, a ne konvenciji. Crkva je paleći vještice zaštitila veliki broj žena koje bi inače letjele na metli, a ovako su prizemljene za usisivač. Smatram da tu tradiciju treba i dalje njegovati. "Nečiste" žene treba prognati u Srbiju odakle bi se vratile za 5-7 dana, te opet pale pod program državne zaštite od nasilja. Ako žena sebe ne cijeni, te se ogluši o zapovijedi i savjete, muškarac mora primijeniti silu za njeno dobro. Ako žena to ne shvaća, najvjerojatnije se radi o supruzi člana SDP-a. Smatram da takvim ženama nije mjesto u Hrvatskoj.

Razvidno je da Istanbulska konvencija izaziva nezadovoljstvo među onima kojima je stalo do prava žena. U nastojanju da potaknu žene na veću osviještenost o vlastitim pravima i slobodama, političari, odnosno crkva, predlažu izbacivanje i izmjene spornih paragrafa. Uzore treba tražiti u Somaliji koja je riješila problem nasilja nad ženama, provodeći ga još i danas. Nema sumnje da od njih možemo mnogo naučiti. Hrvatske institucije će odgovorno početi s implementacijom konvencije čim se Hrvatima objasni kako valja postupati. Pravilo je jednostavno - ne treba postupati u ime Istanbulske konvencije već U ime obitelji - oca, sina i duha svetoga!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Dadu Batinić i Dadin kanoćal, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Dada Batinić i Dadin Kanoćal.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.