Ervin Baučić uživao u malim remekdjelima: Kad se dohvatim slatkog, to je stihija

ZAGREBAČKA slastičarna La Torteria danas je otvorio svoja vrata. Minijaturna slatka remekdjela radi jedini dizajner slastica u Hrvatskoj, Kristijan Kodrić, koji nam je otkrio sve o ovim slatkim malim grijesima. "Ideja se rodila kad sam shvatio da nema adekvatne ponude, kao primjerice u Londonu. Jednostavno ovo čovjek nema gdje niti vidjeti niti kupiti. Ideja postoji godinu dana, i tu je krenula izrada ove atipične ponude. Nema kremšnita, nema šampita, ovo su dekorativni kolači, sitni, za zalogaj. Raznih su okusa, boja i mirisa", otkrio je simpatični Kristijan.

"Ponuda nam je prilagođena ljudima istančanijeg ukusa"

"Ako znate što radite, ne treba vam puno. Naravno, treba ovladati tehnikama obrade šećera i čokolade, ako znate što radite, nije komplicirano, ali ipak su ovo tehnike koje se uče godinama. Školovao sam se u Londonu kroz razne tečajeve", otkrio je Kordić. "Klijentela nam je široka, prilagođena ljudima istančanijeg ukusa jer držimo torte od bosiljka, lavande i ruže. Avanturističke okuse imamo tu", nadodao je. "Dosta mlad sam se oženio, a moja supruga ne voli slatko uopće, ne zna cijeniti slatko. Tako da ja uživam u tome što pravim i tako. U zavođenju ne znam koliko mi je kuhanje pomoglo", zaključio je Kristijan u čijim će slasticama sigurno uživati mnogi.

"Kad se dohvatim slatkog, to je stihija"

Glazbenik Ervin Baučić također je stigao na otvorenje, a bio je iznimno zadovoljan sa slasticama koje je Kristijan pripremio. "Na moje oduševljenje radi se o kolačima, mogu vam reći da sam stvarno oduševljen, ovo je fantastično. Imam osjećam da bi ih mogao usisati s tanjura, tako su lagani i brzo se otope u ustima", izjavio je glazbenik. "Sladokusac sam, što se naravno po mojoj liniji ne vidi. Obožavam slatko, preferiram slano, ali u rijetkim trenucima kada se dohvatim slatkog, to je stihija", rekao nam je Ervin.

"Našao sam profesora i sada se, nakon 20 godina posla, idem školovati"

"U kuhinji ubijam. Ako ikad naprave celebrity Masterchef, otići ću im održati par lekcija tamo", otkrio je Ervin o svojim kulinarskim vještinama. "Ljeto nisam još proveo, ali dosad mi je bilo krasno. Školjke, riba iz vlastite radinosti, i uživanje u dokolici. Bio sam doma, u Omišu. Na poslovnom planu ima svakakvih lijepih stvari. Napokon sam se odlučio ozbiljnije uhvatiti posla. Uhvatiti se u koštac s klasičnom operom. Našao sam profesora i sada se, nakon 20 godina posla, idem školovati", zaključio je simpatični Ervin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.