Država dodijelila novac za koncerte estradnjaka, za neke izdvojeno i po 300 tisuća

Foto: Dejan Rakita/Marko Dimic/Sandra Simunovic/PIXSELL/Instagram

MINISTARSTVO kulture i medija osiguralo je potpore u ukupnom iznosu od 5.226.000,00 kuna u sklopu natječaja u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom. Kako je navedeno na službenoj internetskoj stranici HGU-a, zaprimljeno je ukupno 259 prijava, a odobrene su 92 prijave za 166 koncerata. 

Najveće potpore u iznosu od 300 tisuća kuna dobili su koncerti Prljavog kazališta, Gibonnija, Tonyja Cetinskog i Petra Graše u pulskoj Areni koji se trebaju održati u svibnju i lipnju 2021. te organizacija koncerta Parnog valjka u Areni Zagreb u svibnju 2021. 

Osigurano je dodatnih 125 tisuća kuna za organizaciju koncerta Prljavog kazališta na Trgu pet bunara u Zadru planiranog za svibanj ili lipanj, te 125 tisuća kuna za organizaciju Grašinog koncerta u Zadru u istom razdoblju, kao i Gibonnijeve koncerte u Osijeku, Dubrovniku i Solinu.

Za organiziranje Thompsonovog koncerta u Spaladium Areni u Splitu planirane za veljaču 2021. također je izdvojeno 150 tisuća kuna.

Po 100 tisuća kuna dobili su organizatori koncerata Hladnog piva, Darka Rundek & Ekipe, Bare & Majki, Josipe Lisac, Damira Urbana, Tomislava Bralića i klapa Intrade, Leta 3,  Massima i 4 Tenora. 

Iznos od 80 tisuća kuna stiže dvodnevnom festivalu Antivalentinovo u veljači (sviraju Psihomodopop i Let 3), Nini Badrić, Miji Dimšić i Marku Tolji, svima za koncerte na ljetnoj pozornici u Opatiji. 

70 tisuća kuna dobit će FIBRA Festival Split i Damir Kedžo. Dodatnih 50 tisuća kuna dobit će organizacija koncerta Nine Badrić u Solinu, isti iznos za Solin će dobiti i organizator koncerta Damira Urban te grupe Silente,  Amire Medunjanin, Pipschips&Videoclipsa, Brkova, Massima i još jednom Mije Dimšić. 

Potrebno je naglasiti da su se neki izvođači našli više puta na ovoj listi jer su dobivali različite novčane poticaje za različite projekte, a neki će potpore koje su dobili utrošiti na više nastupa. Kompletna lista svih izvođača i programa s iznosima dodijeljenih sredstava mogu se naći na web stranici Ministarstva

HGU navodi da je prijave obrađivala stručna komisija strukovne glazbene udruge u suradnji i konzultacijama s predstavnicima Udruge managera i organizatora. 

"Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima", javljaju iz HGU-a. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.