Druga strana "velikog spektakla" na Rivi: "Kako što više pokrasti i prevariti stoku sitnog zuba"

SINOĆNJI događaj na splitskoj Rivi, "Discoteque Riva" bio je najavljivan kao veliki spektakl s najvećom DJ pozornicom u Hrvatskoj. Nakon koncerta pisalo se da je to bio koncert za pamćenje, no čini se da organizacija ipak nije bila tako sjajna, već katastrofalna. O tome nam govori pismo čitatelja koji kaže da je bio "jedan normalan sudionik" zabave u Splitu te nam je ispričao kako je sve zapravo izgledalo. On smatra da će "uvijek jedino i osnovno mjerilo biti kako što više pokrasti i prevariti stoku sitnog zuba koja se iz godine u godinu nada da se približavamo Europi i kulturnom načinu razmišljanja u kojem čovjek očekuje dobiti ono što je platio". Njegovo pismo donosimo u cijelosti:

"75 kuna, ili da budem bezobrazan i kažem 10 eura. Bože sačuvaj. Ulaznica u Auschwitz je besplatna i tamo se istinski osjeti bol i patnja koju je jedan narod osjetio samo zato sto su drukčiji. Večeras na Rivi ste mogli osjetiti svu diskriminaciju i bezobrazluk organizatora koji je promislio: Gle, u Splitu ima dovoljno kretena koji će sigurno platiti zrak 75-125 kn ako ih dobro izlažem. I bio je u pravu. Jedno solinsko mandrilo ( ispričavam se životinjama i borcima za njihova prava) i njegov ortak su naprosto odlučili iskoristiti stvorene idiote. Činjenica prva: do 12.7.2011. karta za "čuveni" Faithless je bila 75 kuna i naš Pero (nazovimo glavni lik tako) kaže: Jebemu mater vidi koliko idiota kupuje ove karte. Ajmo mi stavit sektor B u pizdu materinu, ne bi da će oni skužit. I ajmo još i poskupit karte jer to će nam isplatit vatromet, koji kreteni. I nabavit ćemo još 20-ak hibrida između babuna i pitbula (još jednom uz iskrene, ali najiskrenije isprike životinjskom rodu) da prebiju one kojima se učini da je stvarno idiotski da tri četvrtine Rive stoji prazno".

"Činjenica druga: "Čuveni" faithless (namjerno malo slovo op.a.) je za oproštajnu turneju najavljen od 22.00-00.00 sati ali budući da je u Splitu neviđeni spektakl poklonili su nam čak vrijeme od 23.12-00.00. Zanimljiva stvar, nitko od izvođača nije počeo u dogovoreno vrijeme ali su svi uredno završili u minutu. Činjenica treća: Videozid, apsolutno savršenstvo, čak smo u nekoliko navrata uživali u plavoj boji ekrana i odbrojavanju od 5 minuta. A da ne zaboravim bilo je i brdo isječaka iz Windows Media Playera. Dakako sve je to sigurno vrijedno 75 ako ne i 200 kuna".

"Činjenica četvrta: Iskreno zahvaljujem organizatoru što je za nas ograničenog kapaciteta mozga i niskog kvocijenta inteligencije omogućio da s materijalom ukradenim s nekog dječjeg igrališta imamo i - pazi, pazi! PJENA PARTY! Jeeee! Činjenica peta: Budući da sam platio svoju kartu pošteno za B blok zatvora riva, u 3.34 sata me organi reda (hrvatska policija) mole da uđem u nikad prežaljeni sektor A. Isti oni koji su u ponoć bacali ogradu na masu naoružanu mozgom i dobrom voljom. Strašno nešto. A nije dobro spominjati da iz mog poreza i prireza se financiraju ti isti koji me za badava mlate na manifestaciji koju platim. Iskreno, oduševljen sam projektom disko riva i za iduću godinu predlažem sljedeće: Dovedite bivše ruske vojnike tako da uz to što platim smeće da me odmah na ulazu prebiju jer ne razumiju moj jezik, a pri tome nek mi puste kao i večeras nešto što nitko nije očekivao - Madonnu, Mobyja, RHCP, i tako dalje. Činjenica šesta: Dobro, nakon svega mi je ovo i razumljivo, stoka iz bloka B nema potrebu ni urinirati ljudski tako da oni mogu mokriti po palači, po podu, po zidovima kafića (dakle ne u kafićima da se razumijemo) jer za 75 kuna morate biti sretni da gledate vatromet, zašto bi još imali prava na osnovnu higijenu.

Zahvalan sam svima koji su mi priuštili disko rivu 2011 i želim svima bar još jednu takvu, a ja ću žaliti za Edwardom Mayom u Posušju koji je nastupao isti dan i za brojnim ribarskim večerima koje su se održale 12.8.2011.

P.S. Eh, i da ne zaboravim kao što je naš junak Pero s početka priče rekao, 50.000 ljudi na rivi, a ako računa i sektor B možda je bilo čak i 500.000".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.