Dobre i loše aktivnosti kroz tjedan: Danas zatražite povišicu, sutra se seksajte, a u subotu rodite

BEZ OBZIRA što svi imamo različitu tjednu rutinu ili obaveze prilagođavamo trenutnoj situaciji, ispostavilo se kako je obavljanje nekih stvari uspješnije tijekom određenih dana u tjednu. Također vrijedi i suprotno, a britanski Daily Mirror napravio je raspored dobrih i loših aktivnosti kroz tjedan.

Ponedjeljak je loš za započinjanje dijete, a utorak dobar za rutinske poslove

Burzovni mešetari kažu kako je upravo početak tjedna idealan za trgovanje dionicama, pa ukoliko mislite nešto prodati ili kupiti, to učinite upravo u ponedjeljak jer dionice nastavljaju putanju s gotovo istim tijekom kakav su imale kada su se burze zatvorile. I dok je dobar za mešetarenje, ponedjeljak je loš za započinjanje dijete ili korištenje auta. Iako se na radikalne zaokrete u prehranu uglavnom odlučujemo nakon vikenda, stručnjaci smatraju kako od plana mršavljenja odustanemo do četvrtka. 

A što se automobila tiče, statistički je dokazano kako se najviše kvare upravo ponedjeljkom. Jedan od razloga tomu je taj što se ne voze preko vikenda pa ostanu bez struje. Utorkom lijeva strana mozga radi polje od desne što taj dan čini idealnim za obavljanje rutinskih poslova i nadopunjavanje CV-ja. S druge strane, utorak je loš dan za vođenje ljubavi jer se pokazalo kako je seks utorkom najlošiji.

Srijeda je idealan dan za traženje povišice, a četvrtak za seks

Pokazalo se kako su srijedom šefovi raspoloženiji odobriti vam povišicu nego što bi ibli ostalih 6 dana u tjednu. Također, srijeda se pokazala kao idealan dan za upoznavanja, nove susrete i kave s budućim potencijalnim ljubavima. Vjerojatno je tome tako radi nadolazećeg vikenda i činjenice da je već prošlo više od pola radnog tjedna. S druge strane, u srijedu smo tek na pola puta, pa je stoga taj dan od ponedjeljka preuzeo laskavu titulu "najgoreg dana na poslu". 

Nakon srijede dolazi četvrtak, dan koji je, prvenstveno utemeljeno, najbolji dan za seks. Naime, seksualni su hormoni na najvišoj razini četvrtkom od 8 do 10 ujutro. A dok je dobar za seks, loš je za odlazak u bolnicu.Dobro, niti jedan dan nije dobar za to, ali je ovaj najgori jer oni koji u četvrtak budu primljeni u bolnicu, u njoj ostaju više od šest dana.

Petak je loš dan za velike odluke, subotom se rađaju uspješna djeca, a nedjelja je kao stvorena za šoping i čitanje mailova

Petak je loš dan za velike odluke, pogotovo na poslovnom planu, jer stručnjaci tvrde kako je krajem tjedna tijelo, a time i mozak, umorno od napornog tjedna. S druge strane, petak se pokazao kao idealan dan za prestanak pušenja. Početak vikenda je, kažu, idealan za rađanje. Naime, statistike pokazuju kako djeca rođena subotom postanu uspješna u životu. Subtom se i najviše slavi, a to taj dan čini izrazito lošim na ispijanje alkohola. Logično, subotom je najveći broj slučajeva ispumpavanja želuca i triježnjenja. 

Nedjelja je pak idealna za čitanje mailova, ali i za šoping u kojem, s obzirom da se ne radi, možete uživati do mile volje. Upravo je i zato taj dan loš za kuhanje, a jedan od pet ispitanih, znači dvadeset posto, radije bi išlo zubaru nego kuhalo za dgoste na nedjeljnom ručku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.