Djed iz BiH brine o četvero unučadi koju su napustili njegov sin i snaha

Screenshot: Hayat TV

EDIN DŽAFIĆ iz Breze u Bosni i Hercegovini preuzeo je brigu o svoje četvero unučadi nakon što je jedan od njegove dvojice sinova nakon razvoda djecu ostavio djedu i baki.

"Radio sam u autoservisu i imao sam dovoljno para za sve. Čuvao sam i ovce. Stvorio sam nešto da imamo krov nad glavom. Dobio sam dva sina koji su kasnije radili malo sa mnom. Školovali smo ih. Poslije svega toga imao sam i zdravstvenih problema. Preživio sam dva srčana udara. Sin se kasnije oženio. Nisam nikome bio na teretu", ispričao je Džafić u emisiji Ispuni mi želju na Hayat TV.

Njegov sin i snaha su se zatim razišli i napustili djecu. Brigu su prepustili Edinu i njegovoj supruzi.

"Ovdje su živjeli, ali nije bilo uvjetovano. Borili smo se da steknemo nešto. Bio sam u garaži taj dan. Telefon mi je zvonio, ali nisam čuo. Kasnije sam se javio i sin je već otišao za Sloveniju. Djeca su ostala sama. Zatekao sam ih plačući", prisjetio se dana kad su roditelji napustili njegovu unučad.

"Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama"

Od tog dana njegov sin i snaha su komunikaciju s njima sveli na minimum. Džafić kaže da ih nazovu s vremena na vrijeme da pitaju kako su. Međutim, Edin i njegova obitelj se nalaze u teškoj financijskoj situaciji. On zajedno sa suprugom nastoji djeci omogućiti koliko-toliko normalno djetinjstvo.

"Sina i snahu sam pitao za sve, ali njih ništa ne zanima. Sve je ovo sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim. Uzimam im pelene. Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama. Željni su majke, topline… Mi im pružamo što imamo. Jedna je majka, jedan je otac. Kad ne bih ja imao, njima bih dao. Borim se koliko god mogu. Teško je raditi, a njih čuvati", iskren je Edin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.