Direktor srpske firme bizarnim propisom razbjesnio mnoge: "Ovo je ponižavajuće"

Ilustracija: Youtube

DEJAN STANOJEVIĆ, vlasnik firme za proizvodnju namještaja iz mjesta Bobišta kod Leskovca u Srbiji, zabranio je zaposlenicima korištenje toaleta, osim striktno u vrijeme pauze, piše Kurir

Ako žele češće ići na zahod, moraju donijeti liječničko uvjerenje, a zaprijetio im je uvođenjem videonadzora. 

"Zbog nepoštovanja dogovora o korištenju WC-a donesena je sljedeća odluka: Zabranjuje se korištenje WC-a mimo pauza, osim u slučajevima krajnje nužde. Radnik koji ima potrebu češće ići u toalet mora dostaviti liječničko uvjerenje o svom zdravstvenom stanju. Vršit će se konstantni nadzor putem kamera i ako se utvrdi da neko zloupotrebljava svoja prava o korištenju toaleta, isti će biti najstrože sankcioniran", napisao je on u novoj uredbi. 

Bivši zaposlenik firme za Kurir je otkrio da je ova uredba uvedena početkom godine, te da je i dalje na snazi. 

Moraju se upisati u evidenciju

"Strogo se kontrolira tko koliko puta ide u WC, sada se radnici moraju da upisivati u bilježnicu kad odlaze obaviti nuždu. Vodi se evidencija odlazaka i mora da se upisati kada je radnik bio i koliko se zadržao. Sve što je više od dva puta se prebacuje radnicima, skreće im se pažnja, budu pozivani na razgovore kod šefova i vlasnika firme, viču na radnike: 'Zašto si išao? Gubiš vrijeme, ne možeš raditi.' Zbog toga je ta uredba napisana tako kako je napisana i toga se svi moraju pridržavati", ispričao im je on. 

Dodao je da su neko vrijeme radnici čak morali do zahoda, koji se nalazi u središtu tvorničkog kruga, ići službenim biciklom. 

"To je ponižavajuće"

"To liječničko uvjerenje koje traže je vrsta opomene, njima je smetalo kad neko od radnika ode više od dva puta, zato su i donijeli tu uredbu koja je ponižavajuća. Prijetnja je i to što piše da će onaj tko je zloupotrebi biti najstrože sankcioniran. Jedno vrijeme su čak i zaključavali toalet, ključevi su bili kod šefova, pa su zaposleni od njih morali da tražiti. Sad postoji ta bilježnica za evidenciju i to kontroliraju šefovi, svatko se mora upisati", otkriva bivši zaposlenik tvornice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.