Čitač s usana otkrio što je Charles rekao nakon što ga je prosvjednik gađao jajima

Foto: Profimedia

KRALJ Charles III. prije nekoliko dana zasut je jajima prilikom posjeta Yorku, a profesionalni čitač s usana otkrio je što je kralj rekao nakon incidenta.

Naime, kralja Charlesa i kraljicu suprugu Camillu dočekali su gradski čelnici u Yorku kad su na njih bačena četiri jaja koja su promašila cilj. Nakon toga moglo se čuti kako usamljeni prosvjednik viče: "Ova je zemlja izgrađena na krvi robova", dok ga je nekoliko policajaca u hrvačkom zahvatu bacilo na tlo u blizini Micklegate Bara, srednjovjekovnog ulaza i središta velikih događaja, prije no što je uhićen.

Uz to, promatrači događaja iz okupljene gomile počeli su na to skandirati "Bože, čuvaj kralja" te bacaču jaja govoriti "sram te bilo". Kako bilo, britanski se monarh nastavio rukovati s okupljenima dok su jaja letjela u njegovu smjeru, napravivši tek malu stanku kako bi pogledao razbijene ljuske na tlu.

Policija je privela prosvjednika

Čitač s usana Jeremy Freeman rekao je za Mirror što vjeruje da je kralj rekao neposredno nakon samog incidenta. Navodno se jednostavno nastavio rukovati s damom s crvenim šeširom nonšalantno joj govoreći: "Drago mi je da smo se upoznali."

Nakon toga se, navodi Freeman, kralj okrenuo prema dami u vojnoj uniformi koja je usred gomile zviždala zbog bacanja jaja i dometnuo joj: "Sve je u redu, idemo dalje." Par sekundi kasnije, monarha se moglo vidjeti kako se okreće prema jednom od policijskih zaštitara i pita: "Je li sve u redu?", a čitač s usana vjeruje da mu je policajac odgovorio: "Zbrinut je."

Inače, osumnjičenika su kasnije odvela dvojica uniformiranih policajaca s lisicama na rukama i zavezanih nogu te ga stavili u stražnji dio policijskog kombija.

Charles i Camilla bili su u posjeti Yorkshireu kako bi odradili brojne kraljevske angažmane, a u York su došli kako bi otkrili kip pokojne kraljice Elizabete II., prvi koji je postavljen nakon njezine smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.