Celebrityji u Westinu razgrabili obuću vrijednu nekoliko tisuća kuna

PEKO se vratio u modu i to na velika vrata. Želeći se što više približiti ukusu hrvatskih kupaca, tvrtka je unajmila domaće dizajnere i organizirala modnu reviju pet ekskluzivnih kolekcija obuće, i pogodila. Revija, održana u Westinu, bila je jako dobro posjećena, modni kritičari su zadovoljno kimali glavama, a cipele su doslovno razgrabljene. Prodajno mjesto u predvorju hotela Westin vrvilo je kupcima, među kojima su bili i Simona Gotovac, Maja Šuput, Modni Mačak, Antonija Stupar i drugi. Najjeftinije cipele koštale su 600 kuna, a cijene su se penjale i do 2.000 kuna. Prodavačice su rekle da su se najbrže rasprodale one po tisuću kuna.

"Cipele su lijepe, ali jesu li udobne?"

Hrvatski dizajneri Juraj Zigman, Ivica Klarić i dvojac ELFS predstavili su svoje viđenje ovosezonske ekskluzivne obuće, a uz njih su se svojim dizajnom predstavila i dvojica slovenskih kreatora Barbara Šuštar i Gacho."Oduševljen sam, mislim da je sve jako dobro izgledalo i da je Peko predstavio jednu zaista ekskluzivnu kolekciju obuće", rekao je modni guru Boris Banović. Njemu su se posebno svidjele kreacije ELFS-a, ali nije štedio riječi hvale niti za ostale dizajnere. "Nisam mogao dobro vidjeti koliko su cipele kvalitetne, ali dizajn i izgled mi se sviđaju. Bitno je da cipela bude udobna i nosiva, to je talijanski princip izrade obuće i bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je to ovdje primijenjeno", rekao je Banović, no treba napomenuti, u obranu kreatora, da niti jedna manekenka nije pala niti se čak popiknula na pisti, što nije rijedak slučaj na nekim inozemnim revijama.

Simona nosi potpetice od 18 centimetara

Simonica je također prisustvovala reviji i bila je jako zadovoljna viđenim. Došla je s prijateljicom i nije bila raspoložena za priču o privatnom životu niti o novoj curi Ante Gotovca. "Cipele su mi odlične, ja sam si kupila jedan ELFS-ov par, ali inače jako patim na čizme", priznala nam je Simonica koja kaže kako nikad nije imala problema s hodanjem u cipelama s visokim potpeticama, jer ih nosi od malena. "Doma imam cipele s petom od čak 18 centimetara i nosim ih bez problema", kaže Simke.

Tamnoputa manekenka nije se pojavila

Dizajnerski dvojac ELFS bio je jako dobro raspoložen, iako su imali manjih problema uoči početka revije. "Tražili smo jednu tamnoputu curu, jer smo kolekciju radili po uzoru na Spice Girls. Trebala je doći danas iz BiH, ali nije nam se od jutra uopće javila. Malo nas je uhvatila panika, ali smo se snašli i uredili jednu curu tako da predstavlja Mel B", rekao nam je Ivan Tandarić iz ELFS-a koji priznaje da je u devedesetima slušao Spice Girls, ali nije volio Backstreet Boyse. Na upit hoće li otići na njihov zagrebački koncert, rekao je da vjerojatno hoće. "Tko zna hoće li više ikad imati turneju", rekao je uz smijeh.

"Radnicama u Peku dizala se kosa zbog nas"

Drugi pripadnik ELFS-a, Aleksandar Šekuljica potvrdio nam je da se pri proizvodnji posebno pazilo na to da cipele budu udobne, unatoč visokim petama. "Od samog početka proizvodnje pazilo se da cipele budu ortopedske, jer svatko može kreirati lijepu cipelu, da ona zanimljivo izgleda, ali treba znati napraviti lijepu i udobnu cipelu", rekao je Aleksandar. ELFS-i su na reviji osim ekskluzivnih cipela predstavili i tenisice, jer su željeli pokazati da i to može biti nosivo u takvih prilikama. U kolekciji se nisu željeli ograničavati samo na jednu vrstu obuće, već su predstavili balerinke, čizme, cipele i tenisice. Priznaju da su radnice u Peku imale velikih problema s njima. "Dizala im se kosa kad smo dolazili. Uvijek smo predlagali nova, bolja rješenja, jer smo željeli napraviti kvalitetne cipele", rekao je Ivan. Na pitanje koji im je celebrity najdraži klijent, nisu željeli odgovarati, već su rekli da im je drago kad netko kupuje njihovu obuću, jer se u njoj dobro osjeća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.