Carlton iz Princa s Bel Aira tuži najzarazniju igru svijeta: "Zarađuju na meni"

Screenshot: Youtube

GLUMAC Alfonso Ribeiro, najpoznatiji po ulozi Carltona iz serije Princ s Bel Aira, odlučio je tužiti tvorce planetarno popularne igrice Fortnite jer su bez dozvole u igrici iskoristili njegov ples. 

Carltonov neobični ples postao je njegov zaštitni znak u seriji, a slični plesni pokreti mogu se vidjeti u igrici pod emotikonom Fresh, piše CNN. 

Ribeiro je legendarni ples s veselim mahanjem rukama prvi put izveo u božićnoj epizodi serije Princ s Bel Aira 1991., a tvrdi da je neraskidivo povezan s njegovim likom. 

"Dvadeset i sedam godina kasnije ples ostaje drukčiji, prepoznatljiv i neraskidivo povezan s Ribeirovim identitetom, ličnošću i dopadljivošću", stoji u tužbi. 

Ribeiro, koji je trenutno voditelj emisije America Funniest Home Videos, smatra da je kompanija Epic Games, u čijem se vlasništvu nalazi Fortnite, profitirala na njegov račun. 

"Epic namjerno potiče ljude da taj ples označavaju njihovim hashtagom i tako reklamiraju igricu. Zaradili su nevjerojatne iznose na skidanju sadržaja vezanog za igricu kao što je emotikon Fresh, za što mom klijentu nisu dali kompenzaciju niti su ga uopće pitali za dozvolu", rekao je njegov odvjetnik David L. Hetchet. 

Ribeiro, inače, nije prvi glumac koji je tužio Epic Games zbog navodnog kopiranja u igrici. Isto je učinio reper 2Milly koji tvrdi da su upotrijebili njegov ples The Milly Rock pod emotikonom Swipe It. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.