Brojni slavni Hrvati odmjerit će snage u humanitarnoj utakmici bubble nogometa za pomoć djeci s autizmom

Screenshot: Facebook

Drugu godinu za redom poznati hrvatski pjevači, glumci, novinari, uz poduzetnike i studente zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta okušat će svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – ove godine, bubble nogometu, te će ukrižati natjecateljske strasti u međusobnim duelima kako bi za djecu s poteškoćama iz autističnog spektra nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala uz pripadajući software koji će im olakšati svakodnevni život.

Želja pokretača i organizatora je ovim humanitarno-sportskim događajem prije svega povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu kroz nabavku specijaliziranih komunikatora i tablet uređaja kao sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i preventirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

Cilj utakmica je prikupljanje 15.000 kuna koliko je potrebno za kupnju komunikacijskih pomagala Centru za autizam. Organizator događaja je tvrtka Metroteka uz podršku tvrtke Implementacija snova.
Ulaznice vas čekaju na mjestu događaja, po cijenama od 30 , 50 ili 100 kuna, ovisno o mogućnostima. Cjelokupni prikupljeni iznos bit će doniran Centru za autizam.

Utakmice će se održati 30. rujna u NC Šalata na Zagrebačkom Velesajmu, Paviljon 1 s početkom u 10 sati.

Ovoj se akciji odazvao veliki broj poznatih Hrvata poput Ivana Šarića, Ane Đurinović, Zlatana Zuhrića Zuhre, Ivanke Boljkovac, Meritasa, Ćire Blaževića, Tomislava Jelinčića, Jelene Radan, Ivane Delač Đolo, Ane Maras, Dubravka Mihanovića... 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.