Britanski loto milijunaši dali svoju kuću čistačici i kupili eko palaču vrijednu 4 milijuna funti

BRITANSKI par koji je prije dva tjedna dobio najveći jackpot u povijesti zemlje, kupio je ekološku kuću vrijednu 4 milijuna funti. Nigel Page i njegova partnerica Justine Laycock izdvojili su dio od 56 milijuna funti koliko su dobili na Euromillions lutriji i kupili restauriranu vilu sa šest spavaćih soba. Riječ je o pravoj ekopalači u kojoj je razina vlage jednaka onoj u Sahari, a vrt prikuplja sunčevu energiju.

U vili se također nalazi kino sa 25 sjedala i unutarnji bazen, a na sve to troši manje od 10 posto energije koju treba prosječno britansko kućanstvo. Oko glavne zgrade nalazi se 400 godina stara mljekarska farma, a u sklopu nje se nalazi "solarni park" gdje 20 ploča hvata sunčevu energiju. Energija se zatim pohranjuje u kamenje koje se nalazi na zemlji, a služi za podno grijanje kuće i bazena. "Ne morate izgraditi hobitsku kuću da bi bili ekološki osviješteni", rekao je Paul Levelle koji je redizajnirao kuću.

Poseban dodatak kući svakako su poznati susjedi, jer u blizini žive Elizabeth Hurley i Kate Moss. Par je kupio kuću nakon što je svoj stari dom u Cirensteru, gdje su živjeli s troje djece, poklonili čistačici koja je godinama radila kod njih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.