Britanci izglasali: Ovo nam je najbolji božićni film svih vremena

Foto: Press

SAM u kući proglašen je najboljim filmom svih vremena u Velikoj Britaniji. 

Lanac kina Showcase Cinemas proveo je anketu kako bi od građana Velike Britanije doznao koji božićni film im je najdraži. Film Sam u kući (Home Alone) iz 1990. godine dobio je 19 posto glasova u anketi provedenoj uoči blagdanskog razdoblja.

 

Na drugom mjestu se nalazi film Vilenjak (Elf) s 14 posto glasova te na trećem mjestu Zapravo ljubav (Love Actually) s 13 posto glasova. Osim za filmove, glasali su i za svoje omiljene likove u božićnim filmovima. 

Omiljeni božićni likovi u filmovima

Britanci su tako izvedbu Willa Ferrella kao vilenjaka Buddyja proglasili najboljom te je svaki peti građanin odabrao baš ovaj lik kao najbolji. Na drugom mjestu je izvedba mladog Macaulaya Culkina kao Kevina McCallistera sa 17 posto glasova.

 

Što se tiče glumaca koji su utjelovili Djeda Božićnjaka, uloga pokojnog Richarda Attenborougha u remakeu filma Čudo u 34. ulici iz 1994. izabrana je za favorita osvojivši četvrtinu glasova (26 posto). Kurt Russell je s 20 posto završio na drugom mjestu ulogom Djeda Mraza u filmu Božićne kronike, dok je Tom Hanks, koji je dao glas u animiranom filmu Polarni Express, bio je treći s 18 posto glasova.

Božićni filmovi u kinima diljem Ujedinjenog Kraljevstva

Inače, kako bi proslavili božićno razdoblje, Showcase Cinemas će prikazivati niz omiljenih blagdanskih filmova u kinima diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

"Božić je doista najljepše doba godine kada je u pitanju kino. Postoji toliko mnogo kultnih filmova i trenutaka iz blagdanskog spektra filmova tijekom godina, a Sam u kući zasluženo je pobjednik u našoj anketi.

Naša anketa otkrila je da je gledanje božićnih filmova jedna od omiljenih stvari u Ujedinjenom Kraljevstvu u ovo doba godine, stoga smo oduševljeni što ćemo prikazati nekoliko blagdanskih uspomena u našim kinima diljem zemlje", rekao je glasnogovornik Showcase Cinemasa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.