JESTE li se ikad zapitali kako voće dolazi od proizvođača do trgovine, odnosno do vas? Kako bismo to doznali, mi smo se zaputili do Islama Grčkog kod Zadra gdje Darko Kovačević iz OPG-a Miks Agro između ostalog uzgaja i breskve, voće u kojem ljeti svi uživamo.
Darko nam je otkrio kako se uzgajaju i beru breskve te kako procijeniti koje su spremne za branje. Otkrio nam je i kako u trgovini prepoznati kvalitetnu breskvu te trebate li pri kupnji birati one tvrđe ili mekše.
Ono što nas je najviše iznenadilo jest vrijeme koje prođe od branja voća do trenutka kada se nađe na policama trgovina, odnosno Lidla gdje možete pronaći Darkove breskve pod brendom Okusi svoj zavičaj.
Breskve nakon branja idu u hladnjaču, iz hladnjače u trgovine, a kroz dva-tri sata su već u Lidlovom skladištu, objasnio nam je Kovačević.
Što smo još doznali i kako je prošlo naše branje breskvi u Islamu Grčkom pogledajte u videu.
Sadržaj donosimo u suradnji s Lidlom, u skladu s najvišim profesionalnim standardima.