Biolozi ulovili ženku pitona od 100 kilograma, iznenadilo ih što je zadnje pojela

Foto: Profimedia

BIOLOZI su na Floridi uhvatili burmanskog pitona dugačkog čak 5.5 metara i teškog 100 kilograma. Najveći je to primjerak ove vrste ikad uhvaćen na ovom području. Riječ je o ženki koja je uz sve to nosila 122 jaja.

Životinja je uhvaćena u šumi Picayune Strand u okrugu Collier na Floridi. Iako znanstvenici ne žele nagađati, biolog Ian Bartoszek kaže da postoji velika vjerojatnost da bi masivni piton mogao biti kućni ljubimac koji je pušten u divljinu prije nekoliko desetljeća.

Posljednjih godina, pitoni su preplavili ovo područje i otjerali i uništili brojne autohtone vrste. "Moguće je da imamo više burmanskih pitona u južnoj Floridi nego što ih trenutno ima u jugoistočnoj Aziji", kaže Bartoszek za američke medije.

Posljednji obrok bio joj je jelen

Ova gigantska ženka pitona ulovljena je prije pola godine, no znanstvenici su je tek sad predstavili javnosti. Eutanazirana je brzo nakon što je uhvaćena, a znanstvenici će na temelju ovog primjerka pokušati saznati što više o ovoj vrsti.

Inače, biologe je iznenadilo i ono što su pronašli u želucu ogromne zmije. "Posljednji obrok ove životinje bio je bjelorepi jelen kojim se inače hrane pantere", otkrili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.