Bio je jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih pjevača u regiji, a umro je u 36. godini s 35 kilograma

Screenshot: YouTube

PRIJE 23 godine na današnji dan preminuo je Milan Mladenović, kultni rock glazbenik čije je stvaralaštvo obilježilo živote generacija.

Rođen je u 21. rujna 1958. godine u Zagrebu, kao dijete miješanog braka; otac mu je bio Srbin, a majka Hrvatica. Kad je Mladenović imao šest godina njegova obitelj preselila se u Sarajevo, a s 12 godina već je živio u Beogradu.

Prva asocijacija na Mladenovića većini je EKV, no utjecaj koji je ovaj kultni glazbenik imao na ex-Yu rock'n'roll mnogo je širi. Dio pokreta novog vala Mladenović je postao već krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, sa svojim prvim bendom Limunovo drvo.

No, prava prekretnica dogodila se 1980. godine kada je Mladenović, s Dragomirom Mihajlovićem, Dušanom Kojićem i Ivanom Vdovićem, osnovao bend Šarlo Akrobata čije su četiri pjesme uvrštene na kultnu kompilaciju "Paket aranžman".

Djevojke su za njim ludjele, a o njegovom ljubavnom životu često se spekuliralo, no on ga je vješto skrivao.

U kolovozu 1994. godine, nakon nastupa u Budvi, prebačen je u bolnici gdje mu je dijagnosticiran rak gušterače.

Umro je na današnji dan u beogradskoj bolnici, u 36. godini sa samo 35 kilograma. Njegovu smrt pratile su razne kontroverze - pričalo se da je umro od droge, a neki su nagađali i kako je preminuo od posljedice side.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.