Bilo jednom u Jugoslaviji: Nećete vjerovati tko su bili najbogatiji Jugoslaveni 1981. godine

Screenshot: YouTube

U SURADNJI s Yugopapirom donosimo vam tekst o osobi koja je tijekom 1980. godine prijavila najveći promet u cijeloj Jugoslaviji.

Ožujak 1981.: Tko je od individualaca prijavio najveći promet u Jugoslaviji tijekom 1980.?

Pižon kao sportaš Beograda, najbolji nogometaš Jugoslavije i kapetan državnog prvaka - ne! Goran Bregović kao najskuplji ovdašnji kompozitor, aranžer i producent - ne! Odmah da istaknemo - to nije ni Zdravko Čolić, bez obzira na najtiražniji album godine i turneju koja je okrenula velike pare.

Iz kombinacije ispadaju ugledni književnik Branko Ćopić, pa i sposobni nezavisni izdavač Radulović, specijalist za seksi kalendare i razne korisne priručnike. Kandidat nije ni ekskluzivni kipar Džamonja. Koliko mi imamo podataka, "šnjur" je povukao jedan anonimac iz Imotskog.

On nije nacionalni idol, za njegovu operaciju nitko ne brine, na njegova djela nitko ne obraća pažnju. On je samo genije s mesarskom sjekirom i prometom od 883.400.000 starih dinara. Konkurenti su mu također mesari iz Dalmacije: jedan iz Omiša sa 660.210.500 dinara i jedan iz Šibenika s tričavih 580.318.700 starih dinara prometa.

Vjerujemo da dotični znaju kako izaći na kraj sa svim poskupljenjima i nestašicom namirnica, pogotovo mesa.

(Zdravo, 1981.)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.