Sjećate se Conchite Wurst? Nema šanse da biste je danas prepoznali

Foto/Screenshot: Instagram/YouTube

AUSTRIJSKA pjevačica Conchita Wurst pobijedila je 2014. godine na Eurosongu s pjesmom Rise Like A Phoenix, a pažnju je tada privlačila i upečatljivim izgledom. Međutim, danas izgleda potpuno drugačije.

Na sceni je nastupala u raskošnim haljinama, a imala je i bradu pa je njezina pobjeda izazvala brojne kontroverze. Iza pseudonima Conchita Wurst stoji Austrijanac Thomas Neuwirth, koji izvan scene izgleda potpuno drugačije, a nema ni Conchitinu prepoznatljivu dugu crnu kosu.

Privatno se odijeva vrlo ležerno, no kad dođe na pozornicu, transformira se u Conchitu, a pod tim imenom nastupio je u više talent showova. U javnost je kao Conchita prvi put izašao 2006., nakon čega je postao poznat kao "žena s bradom". Prije 4 godine obznanio je da je zaražen HIV-om, a tu informaciju Neuwirth je otkrio javnosti jer ga je ucjenjivao bivši dečko.

"Nadam se da ću i druge ohrabriti i da će ovo biti još jedan korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se zbog svog ponašanja ili ponašanja drugih zarazili HIV-om", napisao je tada u objavi na Instagramu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.