Bijesni fanovi smislili brutalan način da se osvete autorima Igre prijestolja

Screenshot: Youtube/Google/Gulliver Image/Getty Images

IAKO su mnogi oduševljeno pratili planetarno popularnu Igru prijestolja, zadnja sezona je, sudeći po komentarima, razbjesnila brojne fanove. Neki su pokrenuli peticiju kojom su zahtijevali ponovno snimanje posljednje sezone (koju su potpisale stotine tisuća ljudi), a drugi su se odlučili osvetiti autorima serije DB Weissu i Davidu Benioffu. 

Samo dan nakon što je emitirana posljednja epizoda serije frustrirani član Reddita objavio je njihovu fotku uz komentar: "Loši scenaristi. Glasajte za ovu objavu kako bi bila prvi rezultat kad netko na Googleu potraži loše scenariste."

Ekipa s Reddita spremno se odazvala pa je objava dosad dobila preko 47 tisuća glasova. Ideja je uspjela pa ako upišete u tražilicu "bad writers", Google će vam zaista prvo ponuditi rezultate vezane za Benioffa i Weissa. 

Slična situacija je dovela do toga da je prošle godine Googleov CEO Sundar Pichai morao objasniti zašto se svaki put kad u Google upišete riječ "idiot", pojavi Trumpova slika u rezultatima

On je tom prilikom objasnio da se to dogodilo jer su ljudi često uz Trumpovu sliku pisali riječ "idiot". Naime, Googleov algoritam za pretraživanje relevantnost rezultata rangira povezujući iste fraze s određenim sadržajem, a ako se dovoljno dugo na različitim platformama povezuju određene riječi, Google će ih početi automatski prikazivati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.