Bebek se fotkao sa Selmom iz pjesme Bijelog dugmeta, proslavila je 90. rođendan

Foto: Instagram

JEDAN od najvećih hitova Bijelog dugmeta, Selma, posvećen je ženi u koju je Vlado Dijak bio toliko zaljubljen da je njeno putovanje na fakultet pretočio u jednu od najljepših ljubavnih pjesama. 

Selma Borić danas ima 90 godina, a da je proslavila rođendan otkrio je pjevač Željko Bebek koji ju je posjetio i na društvenim mrežama objavio njihovu zajedničku fotku. 

"Moja draga Selma proslavila devedeseti rođendan... Sretan rođendan od srca", napisao je Bebek uz fotku na kojoj on i Selma zajedno poziraju i piju šampanjac. 
Vlado i ona su se upoznali 1945. 

"Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: 'Selma, ne naginji se kroz prozor'", ispričala je Selma kad je prije nekoliko godina gostovala u HRT-ovoj emisiji Osmi kat. 

Priznala je da ovu pjesmu jako voli, ali da joj u početku nitko nije vjerovao da je pjesma posvećena njoj. Vlado nikad nije Selmi priznao da je zaljubljen u nju, već je za njom patio četiri godine. 

"On se nikad nije izjasnio, samo me gledao", rekla je Selma tom prilikom, slegnuvši ramenima. 

Selma je rođena u Zenici, ali danas živi u Zagrebu, ali u nedavnom je intervjuu priznala da je prilično usamljena. Ekipi s banjalučkog portala Nostalgija rekla je da samuje i da su umrli svi koji su joj nešto značili.

"Samujem kao svaka starica. Voljela bih da malo dođete u Zagreb, jer vas iz Banje Luke posebno volim. Rijetko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve", rekla je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.