Balaševića jednom nisu pustili u zagrebački klub pa je svoj hit slušao sjedeći ispred

Foto: Facebook

OTKAKO je u petak preminuo legendarni Đorđe Balašević, kolege, prijatelji i fanovi opraštaju se od njega na društvenim mrežama, prepričavaju svoje anegdote s njim te mu odaju počast na razne načine.

Anegdotu s njim danas je na Facebooku podijelio i Dino Rađa, a neki su se prisjetili još jedne zanimljive priče s panonskim mornarom, kad nije mogao u klub u kojem je svirala njegova pjesma.

Početkom osamdesetih Balašević je služio vojni rok u Hrvatskoj, a otprilike u tom periodu jedan od njegovih velikih hitova bila je pjesma Mirka. Upravo ta pjesma svirala je u kultnom zagrebačkim Saloonu kad se jedne večeri Balašević zatekao pred njim.

Poželio je ući u klub, ali ga nisu pustili

Balašević je poželio ući u Saloon, no redari ga nisu pustili jer je bio odjeven u vojnu uniformu, što je i sam Maro Srezović svojevremeno potvrdio za Index.

"Došao je pred Saloon, ali ga redari zbog uniforme nisu pustili u klub pa je Đole bio prisiljen sjesti pred Saloon dok je unutra udarala 'Mirka'", rekao je Srezović Indexu 40 godina kasnije kad mu se ispričao zbog toga darovavši mu monografiju.

Naravno, na Facebook stranici Saloona također su odali počast velikom Đoletu, parafrazirajući stihove iz njegove voljene pjesme Slovenska. "Zauvijek će nas vezati pjesma Mirka... Bila nam je čast upoznati te dragi Đole. Nećemo držati govore, drugome ćemo plesti lovore, umro si mlad premlad u koraku i snu... Zbogom dragi Đole. Iskrena sućut obitelji", napisali su u petak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.