Apple bi mogao špijunirati korisnike iPhonea - sve ovisi o jednoj odluci

Screenshot: YouTube

TRENUTNO se vodi pravna bitka između Applea i FBI-ja, a ako ju tehnološki div izgubi, moglo bi doći potpuno novo doba za privatnost njegovih korisnika.

FBI traži pristup iPhoneu ubojice iz San Bernardina zbog provođenja istrage, no Apple to odbija jer bi to, kako tvrde, bio opasan presedan za privatnost korisnika. Naime, nakon toga bi vlade zemalja mogle natjerati Apple da im da pristup mikrofonima i kamerama na svojim uređajima kako bi nadzirali korisnike, prenosi Mirror.

"Kad nas uspiju natjerati da stvorimo novi sustav za nove stvari, gdje će stati? Jednog dana mogu tražiti od nas da otvorimo nečiju kameru ili mikrofon, ono što sada ne možemo", rekao je Eddy Cue, Appleov voditelj internetskih usluga i softvera.

Problem je u tome što bi Apple trebao razviti novu verziju operativnog sustava ako želi otključati iPhone terorista koji je skrivio smrt 14 ljudi u prosincu 2015. u San Bernardinu. Time bi omogućila pristup FBI-ju, ali i hakerima, te bi milijuni korisnika diljem svijeta bili ugroženi.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.