Angelina Jolie na udaru kritika: "Prebijela je da bi glumila Kleopatru!"

ANGELINA JOLIE, koju mnogi smatraju jednom od najljepših glumica na svijetu, našla se na udaru kritika nakon što je objavljeno da će upravo njoj pripasti uloga egipatske vladarice Kleopatre u novom filmu producenta Scotta Rudina. Rudin, podsjetimo, planira snimiti biografski film o Kleopatri, temeljen na knjizi Stacy Schiff "Cleopatra: A Life", koja je o Angelini kazala: "Fizički je ona savršena".

No, oni koji su prvi počeli negodovati oko izbora Angeline za glavnu glumicu, većinom su pripadnici afroameričke zajednice, koji smatraju: "Angelina Jolie je prebijela da bi glumila Kleopatru". "Nije bitno koliko su usne Angeline Jolie Pune, koliko je afričke djece posvojila i koliko će joj osunčati ten za potrebe snimanja filma. Uloga je jednostavno trebala pripasti crnkinji. Što je sljedeće? Priča o životu Sojourner Truth (bivša ropkinja, američka abolicionistkinja i borac za prava žena, op.a.) u kojoj će glavnu ulogu dobiti Betty White?", samo je jedan od komentara nezadovoljnika.

Kleopatra i nije bila tako lijepa kao što se pričalo

I stručnjaci smatraju kako lijepa Angelina nije povijesno gledano najbolji izbor za ulogu Kleopatre. Za početak je, kako navode, previsoka, prelijepa i premršava u odnosu na egipatsku vladaricu čiji su izgled procijenili na osnovu arheoloških nalaza. "Na žaljenje sviju, što više proučavamo Kleopatrin izgled, to smo sve više sigurni da priče o njenom navodno prekrasnom izgledu, ne drže vodu", slikovito je pojasnila kustosica londonskog British Museuma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.