"Aktivizam" na Fejsu: Mrzim kad je vani vruće, a Thompson zaustavi vjetar i ispituje ga gluposti

FACEBOOK je zakuhao na visokim temperaturama. Maštoviti korisnici najveće društvene mreže izražavaju svoje frustracije vrućinom, onako kako izražavaju i frustracije oko društveno-političkih problema: osnivanjem Facebook grupa. Jedina je razlika u tome što se oko vremena zaista ništa ne može napraviti, nego sjediti i čekati da prođe.

"Svi mi koji smo crkli od vrućine, a i dalje smo živi"

Najpopularnija grupa za izražavanje frustracija zbog vrućine, je "Mrzim kad je vani vruće, a Thompson zaustavi vjetar i ispituje ga gluposti". Grupa koja se protivi "zaustavljanju vjetra" ima oko pedestak tisuća članova, a jedini njen opis glasi: "Vruće je za popizdit!". Još jedna maštovita "Svi mi koji smo crkli od vrućine, a i dalje smo živi" ima solidnih 1.500 članova. Pogotovo kad se uzme u obzir da su joj članovi, kako ime kaže "crkli".

"Ako me ova vrućina ne ubije..."

Jedna od najčešćih izjava koja se može ovih dana čuti, također je dobila svoje mjesto na Facebooku. "ako me ova vrućina ne ubije... ne znam šta onda hoće" ima oko 3.500 članova, ali vrlo je izgledno da će joj članstvo rasti proporcionalno rastu temperatura i vlage u zraku. Nasuprot stranica posvećenih izbacivanju frustracija, našle su se i one koje tijekom ovih neljudskih temperatura, gledaju pozitivnu stranu. Grupa "Skidanjem protiv vrućine" na vrlo jednostavan način poručuje korisnicima da prestanu kukati i jednostavno skinu sve sa sebe, dok "Prskanjem protiv vrućine" izaziva razne konotacije, no također ima jednostavnu poruku. U opisu joj stoji da su dobrodošli svi članovi koji se "ljeti vole prskati s društvom, s hladnom vodom".

"Antoniooooo, vruće mi jeeee..."

Reklama koja nam sigurno ovih dana puno pada na pamet, postala je inspiracija za nekoliko novih Facebook stranica."Antonioooo, vruće mi je! - Ugradi si klimu!", nije prikupila mnogo članova, a grupa "Antonioooo.... vrućee mi jeee... Antonioo vruće mi jeeee!! Pa otkrij se jbt" ima oko 1.900 članova , ali taj bi broj svakako mogao rasti s obzirom da je pred nama drugo, vruće i sparno ljeto.

"Udarat nogom po kompjuteru kad je vani vruće"

Za kraj, predstavljamo i dvije "aktivističke" grupe. "Ugradimo klime i u stare autobuse" ima tek 89 članova, ali da je nešto poznatija u nju bi se zasigurno učlanio svaki građanin Lijepe naše, a i šire koji ima bilo kakvo iskustvo vožnje javnom prijevozom tijekom ljeta. Pa bi se u ime grupe moglo dodati, "ugradimo klime i u nove autobuse, tramvaje, vlakove..." i slično. Grupa koja potiče na nasilje, doduše prema računalu, više nije aktivna, no svakako bi imala mnogo obožavatelja, jer se s njom može poistovjetiti gotovo svaki učenik, student i radnik u državi koji mora sjediti za ekranom po ovim nesnosnim vrućinama. Facebook grupa "Udarat nogom po kompjuteru kad je vani vruće", nažalost više ne postoji, no svakako ima simpatije Indexove redakcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.