"Ako vas to napaljuje, niste jedini": Gwyneth Paltrow objavila vodič kroz analni seks

Foto: Instagram

44-GODIŠNJA glumica Gwyneth Paltrow objavila je na svom portalu GOOP detaljni vodič kroz analni seks uz pomoć autora seks vodiča Paula Joannidesa

Gwyneth nikad nije bila sramežljiva kad se radi o seksu te na njezinom portalu možemo naći sočne članke o svingerskim zabavama, seks igračkama ili lubrikantima. U najnovijem članku pokrila je temu analnog seksa.

"Prvo je bilo šokantno, a zatim je to bio kulturni trenutak, dok je danas praktično standard u spavaćoj sobi ili ga barem tako pornići žele prikazati. Ali u stvarnosti, analni seks nije toliko zastupljen među parovima", započela je svoj tekst.

"Ako vas analni seks napaljuje, zasigurno niste jedini", nastavila je. "Ali njegova rasprostranjenost ne mijenja činjenicu kako je to najriskantnije seksualno ponašanje kad pričamo o HIV-u i drugim spolno prenosivim bolestima", dodala je glumica.

Sudeći po najnovijim CDC anketama, manje od polovice heteroseksualnih parova prakticira analni seks. Psiholog i autor seks vodiča Paul Joannides odgovorio je na neka od glumičinih pitanja.

"Rekao bih kako je porno industrija do 2005. godine sasvim izbrisala razliku između vagine i anusa. Pornići su oživjeli analni seks, ali rijetko kad vidimo ili čujemo stvarnost o njemu", rekao je Paul.

Istaknuo je kako anus nije "dizajniran" za primanje penisa te kako bi se prije analnog seksa prvo trebali opustiti mišići koji ga okružuju. U pornićima rijetko kad vidimo upotrebu kondoma, a važno je istaknuti kako su žene 17 puta podložnije za dobivanje HIV-a putem analnog seksa.

Zaključili su kako je najbitniji razgovor između partnera ako se upuštaju u analni seks i kako ga nikad ne biste trebali prakticirati dok ste pijani ili napušeni jer time se može spriječiti osjet bola koji je bitan kao indikator nastanka određene štete tijekom seksa. 

Glumica je već tri godine u vezi s producentom Bradom Falchukom, a ima dvoje djece iz braka s pjevačem grupe Coldplay Chrisom Martinom. Gwyneth se često druži s hollywoodskom elitom što redovito objavljuje i na svom Instagram profilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.