Ako nekome smeta šta nijedan lopov ni plagijator nije pravomoćno osuđen, taj ne voli Hrvatsku

Foto: Index

PRE-CIJENJENI akademiče Barišiću! U ime svih neakademski obrazovanih građana, a takvi ste (sudeći po napisima u medijima) i sami, primite pismo podrške, sa željon da dokažete da vaša diploma nije nesporazum.

Logično da obranu temeljite na nesporazumu i nejasnoćama jer da hrvatski narod išta razumi odavno bi mu sve bilo jasno. Pojedine osobe, neprijatelji Hrvatske, ne mire se s činjenicon da plagijatori mogu postat članovi vlade, nije in jasno kako se zbog ukradenih miljuna guli kunpir, a zbog neplaćene struje za listopad ide u zatvor, te su zgroženi činjenicon da neko ko pokrade državu more iston i vladat.

Vi se s pravon čudite kako to nekome još uvik nije jasno. Uostalon, di su takvi bili devedeset i prve kad ste se vi borili za samostalnost i boljitak?I uspili ste-uistinu van je bolje nego nama. A one koji šire nejasnoće, prozivajući lopove i plagijatore, triba sankcionirat. Ti ne vole Hrvatsku.

Ako nekome smeta šta nijedan lopov ni plagijator nije pravomoćno osuđen, taj ne voli Hrvatsku. Ako neko proziva predsjednicu da je išla u Ameriku na račun naroda, taj Hrvatsku ne samo da ne voli, već mrzi. Jer Hrvatska, to ste svi vi!

Naravno da je sve jasno i da nesporazuma nema. Šta se nas tiče, cila vlada nek ode u Ameriku o našen trošku. Mi ćemo se snać i izabrat novu. Toliko volimo Hrvatsku da nan to ne bi bilo teško, podnili smo i veće žrtve. Ljubav prema Hrvatskoj, premda platonska, košta. Ne more se kazat da nas za naše pare ne jebete. Jebete nas itekako! A Hrvat najviše voli u zdrav mozak.

To je ujedno i razlog zbog kojeg podržavamo vaša nastojanja da zdrav mozak zaminite nesporazumon. Tako će ugled Hrvatske u svitu i okolici porast, baš kao i vodostaj Save nakon obilnih kiša. Tolika koncentracija akademske pameti ruši sve prid sobon i nema sumnje da ćete vi i vaši stranački kolege potopit sve šta van se nađe na putu.

Kad čovik ponosno stoji iza svojih djela i postupaka, mora bit primjer drugima. Čobankovićevo guljenje krunpira za nadnicu od tridesetak mijuna kuna, primjer je osobe koja volontira za zajednicu i time se ponosi. Čobanković kaže da ga nije sram (iako je to ženski posal i u svojoj kući on to ne radi), no ka svakon Hrvatu, ponos je jedina emocija koja nije zakržljala otkad se homo Croaticus razvio iz primitivnijeg oblika života, prije 25 godina.

Premalo je vrimena prošlo da bi znali je li ponos trajno nasljeđe naše vrste ili će biti podložno promjeni kad se razviju savršeniji oblici homo Croaticusa. Zasad se može ustvrdit da mnogima, gledajući Dnevnik HRT-a, ponos splasne, ali pravovremena informacija o nekima koji su protiv Hrvatske to dovede u red.

Zato smatramo, pre-cijenjeni akademiče, da nije problem u tome šta evolucija uzima danak, već šta nekome to nije očekivano i normalno. I sami uviđate da je parola Zavadi, pa vladaj! laka i jednostavna u provedbi, a vi i vaši kolege, premda zavidnih postignuća, morete još gore.

Počnite s progonima neistomišljenika, onih koji ne osjećaju ponos zbog činjenice da je moderna Hrvatska iznjedrila vama slične filozofe. Vi znate koliko takva zagađujuća atmosfera utječe na kognitivne sposobnosti.

Vaš uzor, Hegel, umro je od kolere u svojoj 61-oj, ostavivši za sobon mnoštvo odgovora na filozofska pitanja. Smatramo vas dostojnin Hegela, ali ne želimo da, umisto sebe, nas pošaljete njegovin puten.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.