"Životinje bježe da bi spasile svoje živote!": Širi se panika zbog sumnje u erupciju supervulkana

Screenshot: YouTube

VIDEO snimka bizona i drugih životinja kako "bježe" iz Nacionalnog parka Yellowstone u SAD-u pojavila se na internetu i pokrenula glasine i strahove da bi supervulkan smješten ispod Parka sprema na erupciju.

Snimka je na YouTubeu objavljena pod nazivom "POZOR! Bizoni iz Yellowstonea bježe da bi spasili svoje živote!" te se ubrzo proširila internetom, uz svesrdnu pomoć komentatora "upoznatih sa slučajem", kao što je stanoviti Tom Lupshu. On je u svojoj "preciznoj" procjeni iznio da životinje bježe jer su primijetile nešto "golemo i smrtonosno, a supervulkan je jedino što odgovara takvom opisu".

Supervulkan u Yellowstoneu ima golemu komoru magme (prošlog prosinca procijenjeno je da je 2,5 puta veća nego što se mislilo), a ono što znanstvenici pretpostavljaju jest da eruptira svakih 700.000 godina. Prošla velika erupcija dogodila se prije otprilike 640.000 godina.

Naravno, ono što katastrofičari sad forsiraju jest da će supervulkan ovaj put eruptirati ranije i da su bizoni prvi koji su to osjetili.

Ipak, iz Yellowstonea su se oglasili jednostavnim priopćenjem u kojem tvrde da je prikazano "bježanje" ustvari normalna migracija krda: "Imamo bizone i druge životinje koje su se nedavno preselile izvan Parka, ali rade to zbog zime. Teško im je pronaći hranu unutar Yellowstonea i u ovo vrijeme običavaju migrirati. Kad se snijeg otopi sve će se te životinje ponovo vratiti unutar Parka", poručili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.