"Želim da svi pišete o ovom: DA, Hrvatska je najbolja na svijetu u nautičkom turizmu"

Foto: Facebook

POZNATI hrvatski novinar, kandidat za gradonačelnika Rijeke, ali i skipper s dugogodišnjim iskustvom, Leo Pavela, na svom je profilu objavio status koji je privukao pažnju mnogih.

Iako su najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku pokazali da je iza nas rekordna turistička sezona, Pavela se osvrnuo i na, u mainstream medijima nedovoljno zastupljeni nautički turizam, u kojem, uvjeren je on, prednjačimo u odnosu na ostatak Europe.

"DA, Hrvatska je najrazvijenija država Europe po pitanju nautičkog turizma i to kao skipper koji radi preko 20 godina odgovorno tvrdim.

Moji su gosti posjetili veliki broj EU destinacija, kao i ja sam i zaključak je svih nas isti. Očuvali smo hrvatski Jadran, dali mu sve sadržaje koje trebaju jednom nautičaru, bove, vezove,marine, luke, WE FI, GSM mreže, spasilačke ekipe na moru, dobre skippere, hostese i kapetane, servisere, restorane, brojne sadržaje u uvalama, od sportskih do kulturnih, osigurali smo mnoge trgovine na otocima, kao i male gumenjake koje u jutarnjim satima donose svježi kruh, štrudle ili ribe do plovila u najudaljenije uvale.

DA, Hrvati su oduševili svijet svojim radom i vrijednošću u nautici i sve moje prijatelje koje sam poveo jedrilicom ili katamaranom po prvi put u morski hrvatski svijet, ostali su zatečeni kako smo dobri, organizirani i vrijedni. Želim da svi novinari pričaju o tome, želim da u medijima govorimo o lijepim temama i našim nautičkim uspjesima, želim da nautika konačno u medijima zauzme ono mjesto koje joj pripada, jer Hrvatsku ljudi u svijetu najviše prepoznaju upravo po našem moru, obali, nautici i naših 1244 otoka.

Čestitam svima koji su doprinijeli da i sezona 2015. bude odlična nautička priča za sve nas. Nadam se i nekom Vladinom projektu da svaki Hrvat bar jednom mora probati čari plovidbe po svom hrvatskom Jadranu. Vjerujem da bi tada optimizam bio znatno prisutniji u svim našim mislima. Lobirat ću u HTZ-u i ministarstvu turizma RH da u budućnosti rade slogane, promidžbe i JUMBO plakate s motivima nautičkog turizam u Hrvatskoj jer smo u tome najbolji i nitko nam ne može parirati u cijeloj EU.

Nautika je jedan od hrvatskih ponosa, sve više Hrvata je oduševljeno nautikom i nautika je još jedna tipična hrvatska priča"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.