Zavirite u tanjur najmoćnijih: Najbolji kuhari otkrivaju prehrambene navike svjetskih državnika

BARACK OBAMA jednostavno ne podnosi ciklu, u francuskoj predsjedničkoj palači artičoke već odavno nisu na meniju, a Vladimir Putin odbija jesti hranu koju prije toga nije kušao netko drugi.

Kako prenosi AFP, ovo su samo neke od kulinarskih tajni poznatih državnika koje su otkrivene na prošlom okupljanju kluba najboljih svjetskih kuhara koji svoje vještine prakticiraju kuhajući upravo za najmoćnije svjetske vođe.

Putinovo praznovjerje

"Club des chefs des chefs", koji trenutno broji 20 članova, formiran je prije 35 godina od strane Gillesa Bragarda, čovjeka koji je, između ostalog, otkrio neobično praznovjerje Vladimira Putina. Naime, Putin je nastavio tradiciju srednjovjekovnih monarha koji su, zbog straha od trovanja imali osobne "kušače" hrane koji bi prvi degustirali svaki njihov obrok. Njegovi komentari potvrđeni su i od strane Putinovog glavnog kuhara Vakhtanga Abushidija.

"Testeri još uvijek postoje u Kremlinu, gdje doktori, zajedno s glavnim kuharima provjeravaju svaki obrok", naglasio je Bragard.

Također, Anton Mosimann, glavni kuhar britanske kraljevske obitelji, prisjetio se posjete bivšeg američkog predsjednika.

"On je konstantno bio u pratnji dvojice agenata FBI-a koji su željeli kušati sve što sam predložio za kuhanje. To je bilo pomalo smiješno, ali naravno, pristao sam", rekao je Mosimann.

Povrće u Bijeloj kući, sir u Elizi

Bernard Vaussion, koji je francuskim predsjednicima i njihovim gostima kuhao 40 godina, potvrdio je da njegov novi šef Francois Hollande u širokom luku zaobilazi artičoke, no jednostavno obožava sir. S druge strane, njegov prethodnik Nicolas Sarkozy, obožavao je "tamaniti" čokoladu i sve ostale čokoladne slastice.

Cristeta Comerford, glavna kuharica u Bijeloj kući, naglasila je Obaminu izraženu averziju prema cikli. Prva dama Michelle ipak je privrženija povrću pa je tako i zasadila vrt iz kojega njena djeca jedu samo prirodno i zdravo voće i povrće.

Princ Albert od Monaka, naglašava njegov glavni kuhar Christian Garcia, još je jedan od onih državnika koji obožava hranu iz domaćeg uzgoja, a u tu svrhu, odnedavno ima i organski vrt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.